Φωτιά στον Έβρο / Ελεύθεροι όλοι οι πρόσφυγες - Κατέπεσε πλήρως η «απόπειρα εμπρησμού»

Φωτιά στον Έβρο / Ελεύθεροι όλοι οι πρόσφυγες - Κατέπεσε πλήρως η «απόπειρα εμπρησμού»

Ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκαν και οι 9 πρόσφυγες, οι οποίοι είχαν κατηγορηθεί από τους ακροδεξιούς απαγωγείς τους για απόπειρα εμπρησμού στον Έβρο, όπου μαίνεται η πυρκαγιά εδώ και 10 ημέρες. 

Όπως ενημερώνει ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, μετά τους τέσσερις που αφέθηκαν ελεύθεροι την περασμένη Παρασκευή, ελεύθεροι αφέθηκαν και οι υπόλοιποι εννέα, με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα Αλεξανδρούπολης. 

Δείτε την ανάρτηση: 

Όλα ξεκίνησαν την περασμένη Τρίτη, όταν ένας άνδρας Αλβανικής καταγωγής μετέδωσε σε ζωντανή μετάδοση ένα βίντεο στα σόσιαλ μίντια από τον Έβρο, με το οποίο καμάρωνε ότι είχε κλειδώσει τους πρόσφυγες μέσα στο φορτηγό του, καλώντας σε πογκρόμ. 

«Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ» ανέφερε στο ρατσιστικό παραλήρημά του, ενώ τους κατηγορούσε ότι τους κλείδωσε επειδή δήθεν πήγαν να βάλουν φωτιά. 

Στους πρόσφυγες αρχικά αποδόθηκε η κατηγορία της απόπειρας εμπρησμού με κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών και παράνομη είσοδο. Ωστόσο, αυτό που αποσιωπήθηκε από τα μέσα ενημέρωσης, είναι ότι οι εν λόγω κατηγορίες προέκυψαν από τις μαρτυρίες των «τριών αυτόκλητων σερίφηδων», που συνελήφθησαν.