Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.1°C
4 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.3°C
1 BF 83%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.0°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.0°C
3 BF 91%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.6°C14.9°C
0 BF 100%
Φωτιά στον Έβρο / Κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ φορτηγού και καλεί σε πογκρόμ - Σοκαριστικό βίντεο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φωτιά στον Έβρο / Κλείδωσε μετανάστες σε τρέιλερ φορτηγού και καλεί σε πογκρόμ - Σοκαριστικό βίντεο

εβρος

Αδιανόητες καταστάσεις εκτυλίσσονται στους δρόμους της Αλεξανδρούπολης. Την ώρα που και για τέταρτη ημέρα μαίνεται το πύρινο μέτωπο, ένας άνδρας μετέδωσε και μάλιστα σε ζωντανή μετάδοση βίντεο στα σόσιαλ μίντια, στο οποίο έχει κλειδώσει μετανάστες και πρόσφυγες σε τρέιλερ φορτηγού και στο ρατσιστικό του παραλήρημα, αναφέρει ότι έχει «25 κομμάτια μέσα στο τρέιλερ».

Πρόκειται για κάτοικο της περιοχής, ο οποίος ουσιαστικά απαγάγει δια της βίας πρόσφυγες και μετανάστες σε φορτηγό, διαχέοντας το ρατσιστικό του δηλητήριο. Μάλιστα καλεί και άλλους να οργανωθούν και να ακολουθήσουν αυτές τις απάνθρωπες πρακτικές, διότι όπως λέει για τους πρόσφυγες «θα μας κάψουν».

Χαρακτηριστικά, στο ρατσιστικό του παραλήρημα αναφέρει «Κοιμόμαστε! Μια βόλτα από τη Χηλή μέχρι Σκοπό Βολής έχω φορτώσει 25 κομμάτια έχω εδώ μέσα στο τρέιλερ. Άνοιξε λίγο. 25 κομμάτια. Άνοιξε λίγο το σύρμα. Θα μας κάψουν αυτοί ρε..., θα μας κάψουν αυτοί. Ωπ, βλέπετε; 215 κομμάτια. Έχει γεμίσει όλο το βουνό, παιδιά. Όλο το βουνό έχει γεμίσει. Αυτοί είναι ορκισμένοι, αυτοί είναι ορκισμένοι να μας κάψουνε. Γεμάτα τα πουρνάρια. Γεμάτα τα πουρνάρια, παντού, αυτό σας λέω παιδιά. Οργανωθείτε, βγείτε όλοι να τους μαζέψουμε. Θα μας κάψουνε, αυτό σας λέω μόνο». 

Μάλιστα, αλγεινή εντύπωση προκαλούν μερικά από τα σχόλια κάτω από το βίντεο, τα οποία βρίθουν ρατσισμού και μίσους. Ενδεικτικά, κάποιοι χρήστες του έγραφαν «Κλείσε την κάμερα και δώσε πόνο», «Καψτουςς», «Στην θάλασσα μαζί με το τρέιλερ», καθάρισμα Αποστόλη κτλ.

εβρος

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL