Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.0°C24.1°C
2 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
17.4°C22.9°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C21.0°C
2 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.6°C28.2°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.6°C
0 BF 72%
Καματερό / Ακραίο περιστατικό bullying σε σχολείο - Ξυλοκόπησαν 15χρονο και έβγαζαν βίντεο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καματερό / Ακραίο περιστατικό bullying σε σχολείο - Ξυλοκόπησαν 15χρονο και έβγαζαν βίντεο

Σχολικός εκφοβισμός Καματερό
SCREENSHOT/MEGA

Νέο περιστατικό άγριου σχολικού εκφοβισμού,  αυτή τη φορά στο Καματερό, όταν 15χρονος έπεσε θύμα συμμαθητή του, ο οποίος τον ξυλοκόπησε βάναυσα για να λύσουν κάποια παρεξήγηση.

Οι βίαιες σκηνές καταγράφονται, μάλιστα, από κινητό τηλέφωνο, «μαρτυρώντας» ότι οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι παρακολουθούσαν με απάθεια τα όσα εκτυλίσσονταν μπροστά στα μάτια τους.

Στο βίαιο βίντεο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας, φαίνεται ο 15χρονος να πέφτει στο πάτωμα χωρίς να αντιδρά στις μπουνιές και τις σπρωξιές που δέχεται από τον συμμαθητή του. Το μόνο που κάνει το θύμα είναι να επαναλαμβάνει πως «δεν είπα κάτι τέτοιο».

«Πρήστηκε όλο το πρόσωπο του παιδιού, του έχωσε μια αγκωνιά και μετά τον πέταξε κάτω και του έδωσε και σφαλιάρες και συνέχισε μετά να τον χτυπάει στο κεφάλι», περιγράφει η μητέρα του 15χρονου θύματος στο Mega.

Ο μαθητής που δέχτηκε την βίαια επίθεση, δεν είπε τίποτα στους γονείς του για το περιστατικό. «Δεν μου το είπε καν, ήταν πρησμένο το μάγουλό του. Δεν μου είπε τίποτα καν και μου ψιλοκρυβόταν, τάχα μου ότι κοιμόταν, τάχα μου ότι φεύγει. Εγώ το βίντεο αυτό το ανακάλυψα δύο εβδομάδες μετά», σημειώνει η μητέρα του.

Ο 15χρονος δεν ήθελε να πει κάτι στους γονείς του και όπως εξηγεί η μητέρα του, «απ’ ότι κατάλαβα τον απειλούσαν κιόλας, ότι αν το μάθουν οι δικοί σου θα έχουμε θέμα».

Όταν μαθεύτηκε πως οι γονείς ξέρουν, ξεκίνησαν τα μηνύματα «ότι θα σας την στήσουμε, θα σας κάνουμε, θα σας δείξουμε», αναφέρει η μητέρα του 15χρονου.

Οι γονείς του θύματος συναντήθηκαν με τον ανήλικο δράστη του ξυλοδαρμού και τη μητέρα του. «Δεν το έχω ξανακάνει, δεν ξέρω πώς θόλωσα, δεν ξέρω πώς μου βγήκε, μου βγήκε τελείως αυθόρμητα», φέρεται να είπε τότε ο μαθητής που ξυλοκόπησε τον 15χρονο.

Η οικογένεια του θύματος απευθύνθηκε στην αστυνομία και εκεί τους είπαν πως «και να κάνετε μήνυση δεν έχει κάποια ουσία, πηγαίνετε απλά σε ένα δικαστήριο, μπορεί να του πουν μια ποινή φυλάκισης ένα χρόνο με αναστολή, δεν αλλάζει κάτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL