Τραγωδία σημειώθηκε στην Χανιώτη Χαλκιδική, με μια 16χρονη από το Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης να καταλήγει τα ξημερώματα της Τετάρτης, μετά από γεύμα με την παρέα της σε κατάστημα εστίασης στο πλαίσιο των διακοπών της.
Σύμφωνα με την οικογένεια της, η άτυχη νεαρή είχε δυσανεξία στη λακτόζη και αλλεργία στα γαλακτοκομικά. Στο ταχυφαγείο που πήγε, λένε οι πληροφορίες, φέρεται να ρώτησε εάν το χοτ - ντοκ που παρήγγειλε περιείχε το απαγορευμένο για την υγεία της συστατικό, με το κατάστημα να απαντά πως δεν είχε κάτι επικίνδυνο και έτσι το κατανάλωσε. Γρήγορα η 16χρονη άρχισε να νιώθει αδιαθεσία.
Τότε κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το οποίο έφτασε ύστερα από 45 λεπτά, όπως μεταδίδει το oraiokastro24.gr, όμως ήταν πολύ αργά για την 16χρονη. Συγκεκριμένα, μία από τις φίλες της που ήταν μαζί έτρεξε αμέσως στο δωμάτιο της μονάδας που διέμεναν προκειμένου να φέρει στη 16χρονη τα φάρμακά της, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να σπεύσει στο σημείο, όμως, όπως καταγγέλει η μητέρα της ανήλικης, άργησε να φτάσει 45 λεπτά.
Σύμφωνα με τη μητέρα της, στο Κέντρο Υγείας προσπάθησαν «δύο φορές να την επαναφέρουν αλλά δε τα κατάφεραν». «Το κορίτσι μου ήταν ένας άγγελος και χάθηκε. Δεν ξέρω γιατί άργησε το ασθενοφόρο. 5 το ξημέρωμα δεν είχε κίνηση για να αργήσει», τα σπαρακτικά λόγια της μητέρας της έφηβης.
Ωστόσο, υπεύθυνοι του ΕΚΑΒ υποστηρίζουν ότι το ασθενοφόρο δεν ξεκίνησε από την Κασσάνδρα, αλλά από το Κέντρο Υγείας Νέων Μουδανιών, ενώ το πλήρωμα δεν έκανε 45 λεπτά, αλλά 36, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ.
Όμως, αν και ως αιτία θανάτου στην αρχή φάνηκε να είναι το αλλεργικό σοκ, τα νέα δεδομένα έρχονται να την αμφισβητήσουν. Ειδικότερα, πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας θέλουν την ιατροδικαστική εξέταση να δείχνει ως αιτία θανάτου της 16χρονης ήταν η εισρόφηση αναχθέντος γαστρικού περιεχομένου.
Αυτό φέρεται να επιβεβαιώνεται από την ιατροδικαστική εξέταση που διενεργήθηκε στην σορό της άτυχης κοπέλας, ενώ αναμένονται ακόμα τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων, τα οποία θα «φωτίσουν» ακόμα περισσότερο τις συνθήκες του χαμού της 16χρονης.
Να σημειωθεί πως το τελευταίο «αντίο» είπαν σήμερα στην άτυχη έφηβοι οι συγγενείς και φίλοι, στην κηδεία της στο Ωραιόκαστρο εν μέσω κλίματος οδύνης και σπαραγμού.