Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.7°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
19.9°C23.2°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.1°C26.0°C
0 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 74%
Συλλαλητήριο για την Πύλο / Τραμπουκισμοί και απαγορεύσεις σε δικηγόρους και δημοσιογράφους - Χτύπησαν περαστικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συλλαλητήριο για την Πύλο / Τραμπουκισμοί και απαγορεύσεις σε δικηγόρους και δημοσιογράφους - Χτύπησαν περαστικό

ματ-περαστικός
Φωτογραφία: Δημήτριος Χριστοδουλέλλης

Απίστευτες εικόνες με τραμπουκισμούς δικηγόρων, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ στο κέντρο της Αθήνας, μετά το αντιρατσιστικό συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Πέμπτης για το πολύνεκρο ναυάγιο στα άνοιχτα της Πύλου, ενώ τραυματίστηκε από κρότου λάμψης και ένας περαστικός, όπως μετέδωσε ο δημοσιογράφος της Αυγής Κώστας Παπαντωνίου.

Νωρίτερα στη Σταδίου, στη στοά Ζολώτα οι αστυνομικές δυνάμεις εγκλώβισαν περίπου 20 διαδηλωτές και όχι μόνο δεν επέτρεψαν τα πλησιάσουν δικηγόροι και δημοσιογράφοι αλλά τους απώθησαν με τη βία. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι προσαγωγές έχουν φτάσει μέχρι στιγμής τις 26. 

mat-photoreporter
ματ-ακαδημιας

Η προκλητική συμπεριφορά των αστυνομικών συνεχίστηκε και στην Ακαδημίας, στο ύψος της Νομικής, όπου χωρίς κανένα απολύτως λόγο, οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε ρίψη χημικών και κρότου λάμψης, και μάλιστα εκείνη την ώρα διεξάγονταν κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων.

Στο σημείο υπήρχαν περαστικοί αλλά και πολίτες που περίμεναν στη στάση του λεωφορείου, οι οποίοι έκπληκτοι έβλεπαν δίπλα τους να πέφτουν κρότου λάμψης.

Έντονη ήταν η αντίδραση των ανθρώπων που βρίσκονταν στο σημείο, με έναν άνδρα να αγανακτεί με τη συμπεριφορά των αστυνομικών, καθώς το παιδί του φοβήθηκε και έβαλε τα κλάματα. 

 

 

Το απόγευμα η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Αθήνας καθώς τα ΜΑΤ πέταξαν χημικά και κρότου λάμψης στην πορεία διαμαρτυρίας για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο. 

Οι διαδηλωτές έτρεχαν στη Σταδίου, την ώρα που έπεφταν βροχή τα χημικά. Παράλληλα, έγινε ρίψη μολότοφ από αγνώστους. Στη συνέχεια η πορεία ανασυντάχθηκε και βρέθηκε έξω από τα γραφεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Σε άλλο στιγμιότυπο, όπως φαίνεται στο βίντεο του avgi.gr και του Κώστα Παπαντωνίου μία έντρομη τουρίστρια που κρατούσε το μωρό στα χέρι της κατάφερε μετά από υπόδειξη διαδηλωτή να φύγει από το σημείο την ώρα που διμοιρία περνούσε δίπλα τους κατευθυνόμενη προς την Βουλή, πίσω από τον κόσμο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL