Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Θεσσαλονίκη / Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου από αστυνομικό– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Καταγγελία για άγριο ξυλοδαρμό 15χρονου από αστυνομικό– Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Περιπολικά της αστυνομίας
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ)

Σε μια πολύ σοβαρή καταγγελία προέβη η μητέρα ενός 15χρονου από τη Θεσσαλονίκη καθώς όπως υποστηρίζει ο γιος της έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικό και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με κακώσεις στο κεφάλι και μώλωπες.

Η μητέρα του 15χρονου μιλώντας στο Mega, κατήγγειλε ότι ο αστυνομικός έριξε κάτω τον 15χρονο και τον πάταγε επί 4 λεπτά με το πόδι του. «Πήγε να τον πνίξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Το επεισόδιο συνέβη όταν ο 15χρονος βρισκόταν μαζί με φίλο του στην πλατεία Αγίας Παρασκευής στη Μενεμένη Θεσσαλονίκης. όταν βρήκαν μια σακούλα με κρέας. Πολίτες που βρίσκονταν στο σημείο ενημέρωσαν αστυνομικό εκτός υπηρεσίας ότι ο ανήλικος είχε κλέψει τη σακούλα.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε αστυνομικός εκτός υπηρεσίας και όπως αναφέρει η μητέρα του παιδιού άσκησε την εξουσία και την ισχύ του στον 15χρονο. Μάλιστα, άφησε ευθείες αιχμές για ρατσιστικά κίνητρα καθώς όπως είπε ο αστυνομικός έκανε υβριστικά σχόλια για το χρώμα του «καθώς το παιδί μου είναι πιο μελαμψό από μένα. Και αυτό με ρωτάει το παιδί μου. Μήπως αυτό φταίει. Είμαστε στο 2023 και ένα παιδί πρέπει να απολογηθεί για το χρώμα του».

Όπως είπε, μόλις πληροφορήθηκε το περιστατικό ζήτησε τον λόγο από τον αστυνομικό και εκείνος της είπε αρχικά «καλά του έκανα» και στη συνέχεια – της είπε – να ειδοποιήσει τον σύζυγό της να πάει να τον βρει.  Ο πατέρας του 15χρονου, βρήκε τον αστυνομικό και τον χτύπησε. Ο αστυνομικός πήγε στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, συνελήφθησαν και οι δύο, ενώ αφέθηκαν ελεύθεροι μετά από εντολή εισαγγελέα.

Η μητέρα του 15χρονου ανέφερε ότι το παιδί άφησε τη σακούλα με το κρέας στο προαύλιο της εκκλησίας και έφυγε ενώ ο φίλος του τελικά την έδωσε στη γυναίκα που την είχε ξεχάσει έξω από ένα μαγαζί. Μάλιστα, η μητέρα του 15χρονου ανέφερε ότι δεν έχει γίνει καμιά καταγγελία για κλοπή.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL