Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Τέμπη / Ενώπιον του ανακριτή ο πιο έμπειρος, μόνιμος σταθμάρχης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Ενώπιον του ανακριτή ο πιο έμπειρος, μόνιμος σταθμάρχης

Τρένο στα Τέμπη
(INTIME NEWS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΔΩΝΑΣ)

Με τον δεύτερο, παλαιότερο και πιο έμπειρο σταθμάρχη που είχε βάρδια το απόγευμα της 28ης Φεβρουαρίου στη Λάρισα, συνεχίζεται σήμερα Τρίτη (28/3) ο κύκλος των απολογιών για την πολύνεκρη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη

Ο μόνιμος υπάλληλος του ΟΣΕ θα βρεθεί στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή, που χειρίζεται την υπόθεση, θα καταθέσει απολογητικό υπόμνημα ενώ θα απαντήσει και σε ερωτήσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, αναμένεται να υποστηρίξει ότι ναι μεν η βάρδια του τελείωνε στις 11 το βράδυ αλλά και ακόμη κι αν βρισκόταν εκεί μέχρι εκείνη την ώρα, δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι για να αποφευχθεί η τραγωδία καθώς η αμαξοστοιχία 62 έφτασε στο σταθμό της Λάρισας στις 11.02 το βράδυ.

Χθες, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του, ο συμβασιούχος σταθμάρχης που είχε την απογευματινή βάρδια στον σταθμό της Λάρισας, την ημέρα που συνέβη το πολύνεκρο δυστύχημα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ο 33χρονος υποστήριξε πως εργαζόταν ως ενισχυτικός και ότι δεν είχε την ευθύνη και τον πρώτο ρόλο στη διακίνηση των αμαξοστοιχιών. Ο ίδιος επέμεινε στον ισχυρισμό ότι το ωράριό του ήταν 8ωρο, ύστερα από προφορική συμφωνία με τον προϊστάμενό του, ότι η βάρδιά του έληγε στις 10 το βράδυ και ότι βάσει σύμβασης δεν μπορούσε να πληρωθεί υπερωρίες.

Σημειώνεται ότι χθες κατέθεσαν στον ειδικό εφέτη ανακριτή και άλλοι δύο συμβασιούχοι σταθμάρχες, οι οποίοι ρωτήθηκαν για τα ωράρια και τα καθήκοντά τους, καθώς και για το πώς οργανώνονταν οι βάρδιες.

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί η απολογία του επιθεωρητή κυκλοφορίας, ο οποίος αναμένεται να ισχυριστεί ότι είχε ζητήσει στη βάρδια, και μέχρι και τις 11 το βράδυ, να υπάρχουν δύο άτομα. Η απολογία του επιθεωρητή θα γίνει με υπόμνημα 80 σελίδων.

Και οι τρεις κατηγορούνται για διατάραξη ασφάλειας των συγκοινωνιών σε βαθμό κακουργήματος, καθώς και για ανθρωποκτονίες και σωματικές βλάβες από αμέλεια κατά συρροή.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL