Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C25.6°C
3 BF 73%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.3°C25.3°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
24 °C
24.4°C31.5°C
1 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C23.8°C
2 BF 73%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.6°C24.9°C
3 BF 57%
Τέμπη / Σημεία και τέρατα καταγγέλλουν οι οικογένειες των θυμάτων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Σημεία και τέρατα καταγγέλλουν οι οικογένειες των θυμάτων

ΤΕΜΠΗ
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ/EUROKINISSI)

Τα όρια της αντοχής των οικογενειών των θυμάτων που βιώνουν έναν ανείπωτο πόνο, δοκιμάζουν οι αρμόδιες αρχές καθώς δέκα ημέρες μετά το τρομακτικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη δεν έχουν πάρει στα χέρια τους τη δικογραφία για να ασκήσουν τα δικαιώματά τους στο πλαίσιο της ανάκρισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως επισημαίνουν οι δικηγόροι που έχουν αναλάβει την εκπροσώπηση των οικογενειών των θυμάτων αν και οι ανακριτικές αρχές έχουν τελειώσει το έργο τους πολύ γρήγορα και ορθά, η δικογραφία για άγνωστο λόγο δεν τους έχει παραδοθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Άκρως σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν και από το γεγονός ότι ακόμα και μέχρι σήμερα οι διοικήσεις του ΟΣΕ και της ΕΡΓΟΣΕ έχουν θεωρητικά παραιτηθεί αφού παραμένουν στα γραφεία και υπογράφουν αποφάσεις καθώς με ευθύνη της κυβέρνησης δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί.

Μάλιστα, εκφράζονται και από τις οικογένειες των θυμάτων φόβοι ακόμα και για καταστροφή αρχείων και κρίσιμων στοιχείων και γι' αυτό ζητούν να γίνει έφοδος από τους εισαγγελείς για να ανακτηθούν στοιχεία κρίσιμα για τη δικαστική διερεύνηση του δυστυχήματος.

Επισημαίνεται ότι τη διάσταση αυτή είχε βάλει στο δημόσιο διάλογο ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, είχε βάλει στο δημόσιο διάλογο αμέσως μετά τη γνωστοποίηση ότι οι επικεφαλής του ΟΣΕ και του ΕΡΓΟΣΕ παρέμεναν στη θέση τους αν και παραιτηθέντες.

https://youtu.be/bf_agJ4QrhA

Επισημαίνεται ότι ήδη από χθες Πέμπτη (9/3) υπάρχουν επίσης σοβαρότατες καταγγελίες για αλλοίωση των ηχητικών δεδομένων που δημοσιοποιούνται για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη και μάλιστα ενώ ακόμη κάπνιζαν τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας με τις σορούς θυμάτων να μην έχουν ανασυρθεί. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΟΣΕ, Κώστας Γενηδούνιας, έκανε λόγο για κοπτοραπτική «δείχνοντας» τον ΟΣΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL