Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.1°C21.2°C
1 BF 79%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.6°C19.3°C
1 BF 87%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
19.4°C20.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.1°C27.2°C
5 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.7°C16.7°C
1 BF 87%
Τέμπη / Καταγγελία επιζώντα στην Αυγή - «Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για εμάς»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τέμπη / Καταγγελία επιζώντα στην Αυγή - «Κανείς δεν ενδιαφέρθηκε για εμάς»

Τέμπη
(ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI)

Το πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, που σκόρπισε θλίψη και οργή στην ελληνική κοινωνία, έχει και παράπλευρες επιπτώσεις στις ζωές ανθρώπων που βρίσκονταν στη μοιραία αμαξοστοιχία IC62 και είχαν την τύχη να ταξιδεύουν στο «σωστό» βαγόνι.

Οι επιβάτες του τρένου που βίωσαν τη φονική σύγκρουση αποβιβάστηκαν από αυτό σε συνθήκες πανικού και σοκ. Οι δεκάδες περιγραφές στα μέσα ενημέρωσης και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όλες αυτές τις μέρες το αποδεικνύουν.

Από το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου προσπαθούν μαζί με τους συγγενείς τους να διαχειριστούν μόνοι τους το σοκ και το ψυχολογικό βάρος του βιώματος μιας τέτοιας τραγωδίας.

Οπως καταγγέλλει στον ρ/σ Στο Κόκκινο και στην ΑΥΓΗ ένας από τους επιβάτες που επιβίωσε της σύγκρουσης, από εκείνη την ημέρα βίωσε την παντελή αδιαφορία του κράτους αλλά και της ιδιωτικής εταιρείας Hellenic Train.

Σύμφωνα με όσα μας λέει, «ανέβαινα στη Θεσσαλονίκη για να δω την κόρη μου. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού πέρασα από το κυλικείο - σας το λέω και τρέμω. Χάθηκαν τα ρούχα μας και οι βαλίτσες μας. Φύγαμε με τα λεωφορεία μετά το ατύχημα και από τότε δεν βρέθηκε ένας άνθρωπος του κράτους ή της εταιρείας για να επικοινωνήσει με τους επιζώντες και να δει αν είμαστε καλά. Κανονικά θα έπρεπε να μας παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη. Δεν συνέβη τίποτα από όλα αυτά».

Παράλληλα, ο επιβάτης του τρένου μας αναφέρει ότι έχει προσπαθήσει ο ίδιος να επικοινωνήσει με την Hellenic Train, ωστόσο δεν τα έχει καταφέρει. «Η οικογένειά μου είναι σε δύσκολη ψυχολογική κατάσταση γιατί ένιωσε ότι θα μπορούσα να είμαι και εγώ ένα από τα θύματα» αναφέρει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συμψηφιστεί ο θάνατος τόσων νέων ανθρώπων με οποιαδήποτε άλλη δυσκολία.

Τα στοιχεία του επιβάτη, που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, βρίσκονται στη διάθεση της ΑΥΓΗΣ και του ρ/σ Στο Κόκκινο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL