Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Greek Mafia / Στο φως και ηχητικά μεταξύ αστυνομικών και νονών της νύχτας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Greek Mafia / Στο φως και ηχητικά μεταξύ αστυνομικών και νονών της νύχτας

Περιπολικό της αστυνομίας
Φωτογραφία αρχείου (EUROKINISSI/ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ)

Νέες αποκαλύψεις για τις σχέσεις ανωτάτων αξιωματικών της ΕΛΑΣ με τη μαφία καθώς στη δημοσιότητα δόθηκε και σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σύμφωνα με το Mega, ακούγεται ένας «νονός» της νύχτας να συνομιλεί με στέλεχος της ΕΛ.ΑΣ. για τη διάρθρωση των νευραλγικών ελεγκτικών υπηρεσιών της αστυνομίας και την προσπάθειά τους να καλυφθούν τα «κενά» στις θέσεις – κλειδιά με ανθρώπους που να έχουν σχέσεις με το παράνομο «κύκλωμα» που είχε στηθεί.

Συγκεκριμένα, ακούγεται ένας έμπορος καυσίμων, ο οποίος έχει πληροφορίες σχετικά με τις μετακινήσεις αστυνομικών σε νευραλγικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. και ενημερώνει σχετικά έναν ανώτατο αξιωματικό.

«Είναι Κώστα και από Ανθρωποκτονιών, και από Οικονομική και από Οργανωμένο κι έχουν πάει… κι έχουν έρθει… Έχουν ξηλωθεί βέβαια, το Ανθρωποκτονιών έχει ξηλωθεί ολόκληρο. Έχει παίξει μεγάλο ρόλο Εξάρχεια, Ακρόπολη, Ομόνοια άμα δεις. Άμα δεις εκεί πέρα τις φωτογραφίες μετακινήσεων, έχουν φύγει πολλοί από εκεί και έχουν πάει Ανθρωποκτονιών» λέει ο έμπορος καυσίμων.

«Το Ανθρωποκτονιών σχεδόν ξηλώθηκε ολόκληρο. Δηλαδή, φύγανε πολλοί βασικοί τους παίκτες» προσθέτει, δείχνοντας ότι έχει εσωτερική ενημέρωση.

Παράλληλα, δεν διστάζει να ζητήσει από τον υψηλόβαθμο αστυνομικό συνομιλητή του, να προσπαθήσει να εντοπίσει ποιοι είναι οι ένστολοι στις υπηρεσίες αυτές που θα μπορούσαν να ενταχθούν στο κύκλωμα.

«Αλλά και στην Οικονομική έχουν πάει δυο τρία άτομα, να δεις άμα ξέρουμε κάποια από αυτά από την Οικονομική εκεί πέρα που έχουν πάει. Και στο Οργανωμένο, στον φίλο, έχουν πάει κάποιοι από Αθήνα. Θα τους δεις» συμπληρώνει στο διάλογο που έφερε στη δημοσιότητα το Mega.

Υπενθυμίζεται ότι εδώ και δύο μέρες ο Τάκης Θεοδωρικάκος σιωπά και δεν απαντά στα αμείλικτα ερωτήματα που έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ:

  • «Γνώριζε για παράνομη δράση αξιωματικών που αποστρατεύθηκαν και δεν τους έστειλε στη Δικαιοσύνη, αλλά αρκέστηκε σε αποστρατεία;
  • Πώς μιλά για «κάθαρση» όταν αναβαθμίζει κατηγορούμενους;
  • Γιατί δεν έστειλε την υπόθεση των επίορκων αστυνομικών στον Εισαγγελέα νωρίτερα, αφού τα στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από το Βήμα προέρχονται από υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ επί των ημερών του;
  • Γιατί δεν απάντησε εάν ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που αναφέρεται στις αποκαλύψεις ότι σχετίζεται με προστασία σε βενζινάδικα, βρίσκεται στην ηγεσία του υπουργείου και συμμετείχε στις αποφάσεις για τις προ ημερών κρίσεις στην ΕΛ.ΑΣ;
  • Γιατί δεν απάντησε εάν είναι ο διευθυντής του ένας από τους συνομιλητές των μαφιόζων στο ρεπορτάζ του Βήματος;
  • Γιατί δεν απάντησε εάν υπάρχουν καταγγελίες για τον αξιωματικό που προτείνει για επικεφαλής στο Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ;».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL