Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Εύβοια / Μεγάλη φωτιά σε προστατευμένο υδροβιότοπο στα Ψαχνά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εύβοια / Μεγάλη φωτιά σε προστατευμένο υδροβιότοπο στα Ψαχνά

Πυροσβέστες σβήνουν φωτιά σε δάσος
EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 19:00 στην περιοχή του υδροβιότοπου Κολοβρέχτης στα Ψαχνά Ευβοίας. Σύμφωνα με την πυροσβεστική, στο σημείο έσπευσαν 18 πυροσβέστες με 7 οχήματα ενώ στις προσπάθειες κατάσβεσης συνδράμουν και εθελοντές πυροσβέστες.

Η φωτιά ξέσπασε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και καίει ανεξέλεγκτη μέσα σε καλαμιώνα μάλιστα έγινε αντιληπτή από τον δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιώργο Ψαθά, που εκείνη την ώρα περνούσε από το σημείο, κατευθυνόμενος προς Χαλκίδα..

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το eviathema.gr στο σημείο υπάρχουν αρκετά σπίτια, με τους κατοίκους να είναι αναστατωμένοι. Ενώ οι πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιορίσουν το ενεργό μέτωπο το οποίο βρίσκεται κοντά στα πρώτα σπίτια, με τις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος να ενισχύονται συνεχώς.

https://www.youtube.com/watch?v=g5uQ68LV8I8

Την ίδια ώρα, συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική καθώς ο εν λόγω υδροβιότοπος ανήκει στο δίκτυο Natura 2000 και η περιοχή βρίσκεται υπό διεθνή προστασία.

Ο υδροβιότοπος Κολοβρέχτης βρίσκεται περίπου 3 χλμ βόρεια της Νέας Αρτάκης, στο Δήμο Χαλκιδέων. Είναι ο μεγαλύτερος υγροβιότοπος στην Εύβοια και ένας από τους μεγαλύτερους στο νησιωτικό Αιγαίο. Παράλληλα χαρακτηρίζεται πολύ σημαντικός για την ορνιθοπανίδα.

https://www.youtube.com/watch?v=0WenWwNkprU

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL