Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.6°C19.6°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.0°C19.4°C
5 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.5°C18.0°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.7°C18.8°C
5 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C16.9°C
2 BF 68%
Δυστύχημα στο Βουκουρέστι / Πάνω από 10 ώρες στο τιμόνι ο οδηγός - Μαρτυρίες επιβατών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι / Πάνω από 10 ώρες στο τιμόνι ο οδηγός - Μαρτυρίες επιβατών

Τροχαίο με λεωφορείο στη Ρουμανία
(EPA/ROBERT GHEMENT)

«Ξαφνικά, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο σκοτείνιασαν όλα», έτσι περιέγραψε το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου, επιβάτης του λεωφορείου που μετέφερε 47 Έλληνες στο Βουκουρέστι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Η επιβάτης, Μαρία Θερσίτη, μιλώντας στο MEGA, εξήγησε αρχικά πως, πριν το δυστύχημα δεν υπήρχε τίποτα που να προμήνυε τι επρόκειτο να συμβεί, καθώς «όλη η διαδρομή ήταν πολύ αργή, ο οδηγός πήγαινε αργά, ήταν πολύ προσεκτικός, δεν έκανε καμία προσπέραση».

«Το τελευταίο μου βλέμμα ήταν όταν μπήκαμε στην ευθεία, λίγο πριν το τούνελ, και ξαφνικά, μέσα σε ένα δευτερόλεπτο σκοτείνιασαν όλα», ανέφερε περιγράφοντας τις τελευταίες στιγμές πριν το δυστύχημα. «Και σε αυτή την ευθεία πήγαινε αργά», συμπλήρωσε.

Η Μ. Θερσίτη καθόταν μόλις δύο θέσεις πίσω από τον 53χρονο επιβάτη από τη Λάρισα, που έχασε ακαριαία τη ζωή του, όταν πινακίδα καταπλάκωσε το λεωφορείο. «Μετά το χτύπημα είχε σφηνωθεί το κεφάλι μου μπροστά στο κάθισμα. Είχα χτυπήσει στο κεφάλι, την πλάτη και τον αυχένα. Η μπάρα, μαζί με την οροφή του λεωφορείου, με πλάκωνε, με πίεζε προς τα κάτω και άρχισα να φωνάζω», ανέφερε.

Πάνω από 10 ώρες στο τιμόνι ο οδηγός

Όπως εξήγησε η επιβάτης τη διαδρομή πραγματοποίησε ένας οδηγός, χωρίς παρουσία συνοδηγού.

Συγκεκριμένα, ενώ το ταξίδι ξεκίνησε από τον Βόλο με δύο οδηγούς, στη Θεσσαλονίκη ο ένας από τους δύο κατέβηκε και συνέχισε ο δεύτερος μόνος του, μέχρι το Βουκουρέστι. «Από τις 11 η ώρα που φύγαμε από Θεσσαλονίκη, μέχρι το σημείο μηδέν, οδηγούσε» ανέφερε η επιβάτης

Από την πλευρά του, ο δικηγόρος του οδηγού, Αλέξανδρος Ματθαίου, εξήγησε ότι «ο οδηγός έκανε πολλές στάσεις από τη Θεσσαλονίκη και δεν ήταν κουρασμένος». Όπως αποκάλυψε ο πελάτης του βρίσκεται σε σοκ και αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, μετά το τραγικό δυστύχημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ο οδηγός, τελευταία στιγμή, αποφάσισε να αλλάξει πορεία για να περάσει κάτω από την γέφυρα, ενώ δεν είχε δει τις προειδοποιητικές σημάνσεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο οδηγός κατηγορείται από τις ρουμανικές Αρχές για ανθρωποκτονία εξ αμελείας και σωματικές βλάβες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL