Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.0°C
4 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.3°C
3 BF 58%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.0°C16.6°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.8°C
4 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
0 BF 44%
Δυστύχημα στο Βουκουρέστι / Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τις πρώτες στιγμές μετά το τροχαίο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυστύχημα στο Βουκουρέστι / Βίντεο ντοκουμέντο δείχνει τις πρώτες στιγμές μετά το τροχαίο

Βίντεο από το λεωφορείο στο Βουκουρέστι
(SCREENSHOT)

Τις πρώτες στιγμές που επικράτησαν μέσα στο πούλμαν μετά το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε στο Βουκουρέστι και που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας επιβάτης δείχνει βίντεο ντοκουμέντο.

Τα όσα εκτυλίχθηκαν μέσα στο πούλμαν που μετέφερε 47 Έλληνες για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές τους στη Ρουμανία, λίγα δευτερόλεπτα μετά το τροχαίο δυστύχημα δείχνει βίντεο ντοκουμέντο το οποίο είδε το φως της δημοσιότητας.

Στα πλάνα που μεταδόθηκαν μέσα από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, άνθρωποι προσπαθούν να απεγκλωβιστούν και να βοηθήσουν τους συνεπιβάτες τους που βρίσκονταν στο πίσω μέρος του τουριστικού λεωφορείου, το οποίο προσέκρουσε σε δοκό όταν παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι, με έναν 53χρονο, πατέρα δύο παιδιών από τη Λάρισα να χάνει τη ζωή του.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο σταθμός, άμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής και των ρουμανικών αρχών οι οποίοι έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να απεγκλωβίσουν τους επιβάτες.

https://youtu.be/ykRUA7-AQE8

Επιστρέφουν στην Ελλάδα είκοσι επιβάτες

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, στην Αθήνα, αναμένονται είκοσι από τους επιβαίνοντες στο τουριστικό λεωφορείο που ενεπλάκη στο τροχαίο δυστύχημα στο Βουκουρέστι.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από την Υπηρεσία Ενημέρωσης του Υπουργείου Εξωτερικών, οι επιβάτες μεταξύ των οποίων είναι και Θεσσαλονικείς, αναμένεται να μεταφερθούν στα ορμητήριά τους, από το αεροδρόμιο, με λεωφορεία.

Στην Ελλάδα επιστρέφουν οι επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους και εξέφρασαν την επιθυμία να επιστρέψουν, ενώ κάποιοι αποφάσισαν να μείνουν στο Βουκουρέστι καθώς νοσηλεύονται συγγενείς τους.

Μιλώντας στην ΕΡΤ η Γραμματέας Επικοινωνίας της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα, έκανε γνωστό ότι οι 13 τραυματίες νοσηλεύονται σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία.

Η ίδια έκανε γνωστό ότι η ασθενής που ήταν την Παρασκευή σε τεχνητό κώμα πλέον έχει τις αισθήσεις της, ενώ είπε ακόμα: «Οι 16 επιβάτες που είναι καλά στην υγεία τους αναχωρούν αεροπορικώς για την Ελλάδα, ενώ θα ακολουθήσουν και δύο ακόμα το απόγευμα. Οι υπόλοιποι είναι συνοδοί των ασθενών που νοσηλεύονται». Πρόσθεσε δε ότι δεν υπάρχουν ακομη νεότερα από τις εν εξελίξει έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος.

«Είμαστε σοκαρισμένοι. Η μητέρα του και τα παιδιά του χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη», αναφέρει η αδελφή του 53χρονου, ο οποίος εργαζόταν σε κατασκευαστική εταιρεία στη Ρουμανία.

Η ίδια εξήγησε ότι ο αδελφός της ήθελε να κάνει έκπληξη στη σύζυγό του με αυτό το ταξίδι αναψυχής, που όμως έμελλε να είναι εκείνο που του έκοψε το νήμα της ζωής.

Υπενθυμίζεται πως η γραμματέας Επικοινωνίας της πρεσβείας στο Βουκουρέστι, Ελένη Κωστούλα διέψευσε πληροφορίες ότι το θύμα έχασε τη ζωή του είχε πάθει ανακοπή και ξεκαθάρισε ότι ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός με χτυπήματα στο κεφάλι.

Οι υπόλοιποι επιβάτες του λεωφορείου αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα μέσα στις επόμενες δυο ημέρες. Η σύζυγος του θανόντα, που ήταν τραυματισμένη, σύμφωνα με πληροφορίες, θα πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και θα επιστρέψει ανήμερα τα Χριστούγεννα.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, με βάση τα μέχρι τώρα στοιχεία, 9 άτομα τα οποία επέβαιναν στο τουριστικό λεωφορείο έχουν ήδη αναχωρήσει αεροπορικώς για την Ελλάδα ενώ αργότερα εντός της ημέρας θα αναχωρήσουν αεροπορικώς για την Ελλάδα και άλλα 9 άτομα. Συνολικά μέχρι το τέλος της σημερινής ημέρας αναμένεται να έχουν επαναπατρισθεί 18 άτομα.

Από τους υπόλοιπους, 16 παραμένουν στο νοσκομείο, ενώ 12 βρίσκονται στο ξενοδοχείο, στην πλειοψηφία τους συγγενείς των τραυματιών. Από τους νοσηλευόμενους, πλέον δεν βρίσκεται κανένας σε καταστολή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL