Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.0°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.8°C
3 BF 85%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
28 °C
26.6°C28.8°C
4 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
18.4°C18.5°C
3 BF 83%
Κώστας Βαξεβάνης / Τι ξέρουν οι αστυνομικοί που επέστρεψαν από την ΕΥΠ στις υπηρεσίες τους;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Βαξεβάνης / Τι ξέρουν οι αστυνομικοί που επέστρεψαν από την ΕΥΠ στις υπηρεσίες τους;

Στoν Εισαγγελέα ο Κώστας Βαξεβάνης
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ενώπιον των Εισαγγελέων Πρωτοδικών που ερευνούν την υπόθεση παρακολουθήσεων προσώπων που αποκάλυψε η εφημερίδα Documento, κατέθεσε ο εκδότης και δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης.

Ο δημοσιογράφος κατέθεσε στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε, με αφορμή δημοσιεύματα της εφημερίδας του με τις λίστες των παρακολουθούμενων υπουργών, στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολιτικών του αντιπάλων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων με το κακόβουλο λογισμικό Predator

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Προσερχόμενος στην Εισαγγελία, ο δημοσιογράφος δήλωσε: «Όπως βλέπετε υπήρχε λόγος που ζήτησα να καταθέσω σήμερα. Αποκάλυψαν την Κυριακή το Documento και το Βήμα ότι όλο αυτό το σύστημα παρακολουθήσεων είτε λεγόταν Predator είτε ΕΥΠ είχε άμεση σχέση με την ΕΥΠ, με το ΚΕΤΥΑΚ στην Αγία Παρασκευή που δούλευαν αποσπασμένοι αστυνομικοί οι οποίοι χειρίζονταν τις παρακολουθήσεις και φυγαδεύτηκαν λίγο πριν ή λίγο μετά την αποκάλυψη των παρακολουθήσεων.

Το Documento επίσης αποκάλυψε ότι όλο αυτό το σύστημα από τον Μάρτιο του 2021 στήθηκε από μία ομάδα Ισραηλινών, πολλοί εκ των οποίων επίλεκτα μέλη της ομάδας κατασκοπείας Unit-81 στο Ισραήλ. Ήρθαν εδώ έστησαν μέσω της Intellexa το σύστημα παρακολουθήσεων το πέρασαν στα χέρια της ΕΥΠ, που το χρησιμοποίησε και το χειρίστηκε με μία ομάδα αστυνομικών από το τμήμα της Αγίας Παρασκευής και ενημέρωνε το Μέγαρο Μαξίμου. Τόσο απλά, τόσο κατανοητά και τόσο αδιαμφισβήτητα».

https://www.youtube.com/watch?v=eIBgk2j0X1Y

«Τι ξέρουν οι αστυνομικοί που επέστρεψαν από την ΕΥΠ στις υπηρεσίες τους;»

Εξερχόμενος από την Εισαγγελία, ο Κώστας Βαξεβάνης ανέφερε ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ερευνήσει το γεγονός πως 50 και πλέον πρόσωπα έφυγαν από την ΕΥΠ και επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους. «Τι ξέρουν αυτοί οι αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ και ξαφνικά επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους;», διερωτήθηκε ο Κώστας Βαξεβάνης, σημειώνοντας στο κλείσιμο της δήλωσής του ότι πρόκειται για τον πυρήνας που εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις» και πως «εκεί πρέπει να σταθεί η έρευνα».

Η δήλωση του Κώστα Βαξεβάνη

«Σε πρώτη δόση, κατέθετα κάποια στοιχεία επί πέντε ώρες. Αυτό το οποίο πρέπει να γνωρίζετε και πρέπει να ψάξει η Εισαγγελία είναι ότι από τον Ιούλιο του 2022 λίγες ημέρες πριν γίνει σε εμάς γνωστό ότι παρακολουθείται ο Ανδρουλάκης, το οποίο γνώριζαν όμως οι ίδιοι από την παρακολούθηση ότι θα επέλθει, έφυγαν περί τα 50 και πλέον πρόσωπα από την ΕΥΠ, μέχρι και φέτος το Σεπτέμβριο. Γιατί αυτά τα πρόσωπα γύρισαν στις υπηρεσίες τους; Τι ξέρουν αυτοί οι αστυνομικοί που είχαν μετατεθεί στην ΕΥΠ και ξαφνικά επέστρεψαν στις υπηρεσίες τους; Είναι ο πυρήνας που εμπλέκεται στις παρακολουθήσεις και εκεί πρέπει να σταθεί η έρευνα».

https://youtu.be/Z-MbcwgIIys

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL