Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Σκάνδαλο υποκλοπών / Νέα κατάθεση Κώστα Βαξεβάνη – Με στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκάνδαλο υποκλοπών / Νέα κατάθεση Κώστα Βαξεβάνη – Με στοιχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών

Βαξεβάνης 3
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ενώπιον των Εισαγγελέων Πρωτοδικών που ερευνούν το σκάνδαλο των υποκλοπών  θα καταθέσει ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento.  Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κώστας Βαξεβάνης φέρεται αποφασισμένος να περιγράψει στις δικαστικές αρχές μέρος των αποδεικτικών στοιχείων που έχει στην κατοχή του και στοιχειοθετούν τις παρακολουθήσεις υπουργών, στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, πολιτικών του αντιπάλων, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων με το κακόβουλο λογισμικό Predator.  Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι εκτός από την προφορική περιγραφή γραπτών μηνυμάτων από τις υποκλοπές δεν αποκλείεται να καταθέσει και αντίγραφα εγγράφων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κώστας Βαξεβάνης στις 7 Νοεμβρίου κατέθεσε αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρο Ντογιάκο με την οποία ζητούσε να ενοποιηθούν οι πέντε έρευνες για το σκάνδαλο των υποκλοπών και να ανατεθεί σε αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου όπως έγινε στην υπόθεση Novartis. 


Παράλληλα επεσήμανε πως είχε στηθεί ενιαίο κέντρο ΕΥΠ – Predator για τις παρακολουθήσεις με ιθύνοντα νου τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ο δημοσιογράφος και εκδότης του Documento με συνέντευξή του έχει προαναγγείλει και νέες αποκαλύψεις την Κυριακή λέγοντας πως «ό,τι κρατικός θεσμός υπάρχει, ήταν υπό παρακολούθηση. Το καθεστώς εκβίαζε ακόμη και με ροζ σκάνδαλα. Τα στοιχεία θα δίνονται στη δημοσιότητα για να βγάζει η κοινή γνώμη τα συμπεράσματά της».

Να σημειωθεί ότι ο δικηγόρος του Κώστα Βαξεβάνη, Γιάννης Μαντζουράνης σε συνέντευξή του επεσήμανε ότι τα στοιχεία υπάρχουν και προκάλεσε να καταθέσουν μήνυση κατά του δημοσιογράφου έτσι ώστε να μπορέσει να τα καταθέσει όλα στη Δικαιοσύνη για την υπεράσπισή του.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL