Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Κώστας Βαξεβάνης / Την Κυριακή θα πάρει μια άλλη τροπή η υπόθεση των υποκλοπών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Βαξεβάνης / Την Κυριακή θα πάρει μια άλλη τροπή η υπόθεση των υποκλοπών

ΚΩΣΤΑΣ ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Την Κυριακή θα πάρει άλλη τροπή το σκάνδαλο υποκλοπών καθώς θα χρειαστεί να απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα που του τίθεται μέρες, ο κ. Μητσοτάκης», σημείωσε ο Κώστας Βαξεβάνης προαναγγέλλοντας νέες αποκαλύψεις την επόμενη Κυριακή στο Documento.

Το σύστημα Μητσοτάκη είχε απλώσει καλώδια σε όλο το φάσμα της θεσμικής εξουσίας στην Ελλάδα, επισήμανε ο εκδότης της εφημερίδας, μιλώντας στο Kontra channel.

«Ό,τι κρατικός θεσμός υπάρχει, ήταν υπό παρακολούθηση. Το καθεστώς εκβίαζε ακόμη και με ροζ σκάνδαλα. Τα στοιχεία θα δίνονται στη δημοσιότητα για να βγάζει η κοινή γνώμη τα συμπεράσματά της» τόνισε ο Κώστας Βαξεβάνης.

«Τα στοιχεία υπάρχουν και θα προσκομιστούν όταν διασφαλιστεί η αξιοποίηση τους, αν δεν διασφαλιστεί η αξιοποίηση τους από την δικαιοσύνη, γιατί εκεί προσβλέπω, σέβομαι την δικαιοσύνη και θέλω να λειτουργήσει, τότε θα βρούμε έναν άλλο τρόπο για να την εξαναγκάσουμε, με την καλή έννοια, δηλαδή να την εκθέσουμε με έναν τρόπο για να παρέμβει» Την Κυριακή δεν θα έχουμε μόνο λίστα, θα πάρει μια άλλη τροπή η υπόθεση. Δηλαδή θα χρειαστεί να απαντήσει σε ένα βασικό ερώτημα που του τίθεται μέρες, ο κ. Μητσοτάκης» ανέφερε συγκεκριμένα.

Ο Κώστας Βαξεβάνης σχετικά με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ανέφερε: «Εγώ ρωτάω ο κ. Μητσοτάκης που ζητάει στοιχεία για τις παρακολουθήσεις, που δεν ξέρει βρε αδερφέ… στοιχεία για τους εκβιασμούς θα μας δώσει; Έχουμε έναν πρωθυπουργό της χώρας, δεν έχουμε έναν ανταποκριτή που λέει ξέρετε υπάρχουν στοιχεία, η κυβέρνηση βρίσκεται υπό ομηρεία και υπό εκβιασμό. Έχουμε καθαρά έναν πρωθυπουργό ο οποίος εκβιάζεται και πρώτον δεν βγαίνει να το καταγγείλει, δεν βγαίνει να πει τα στοιχεία του εκβιασμού και δεν αποκαθιστά τη νομιμότητα και τη λειτουργία του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας προχωρώντας σε όλα τα μέτρα εκείνα τα οποία θα τιμωρήσουν τον εκβιαστή».

Ο δημοσιογράφος και εκδότης, αναφέρθηκε επίσης και στη συνομιλία που εντόπισε το Predator με εντολές του Μαξίμου για να κλείσει το Documento: «Όταν συνάντησα ένα από τα βαθιά λαρύγγια, πριν από περίπου έξι μήνες, έθεσε διάφορα ερωτήματα για να βεβαιωθώ για την αξιοπιστία των πηγών. Όταν έθεσα ζήτημα στοιχείων, μου έδειξαν στοιχεία. Κι όταν μίλησα για πιθανότητα να είναι πλαστά αυτά τα στοιχεία, μου είπαν ότι γνώριζαν ότι σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία είχα επισκεφθεί τον διευθύνοντα σύμβουλο μιας τράπεζας

Σχετικά με την λειτουργία της δικαιοσύνης σημείωσε πως «λειτουργεί εξαιρετικά, κατά την άποψη μου, λειτουργεί όπως πρέπει να λειτουργεί για τον κ. Μητσοτάκη» με τον δημοσιογράφο Κώστα Πουλακίδα να συμπληρώνει «για την προστασία του κ. Μητσοτάκη». Σχετικά με την διερεύνηση της υπόθεσης από την δικαιοσύνη, ο Κώστας Βαξεβάνης, εξήγησε: «Βγάζει ένα αφήγημα τώρα η Νέα Δημοκρατία, ότι όλο αυτό το πράγμα που υπάρχει θυμίζει λίγο την υπόθεση Novartis» και συμπλήρωσε ότι «η κυβέρνηση όποτε πιαστεί στα πράσα “με τη γίδα στην πλάτη”, όπως έχουμε συνηθίσει να το λέμε, δημιουργεί ένα αφήγημα σκευωρίας». Μάλιστα, τόνισε ότι αυτό δεν θυμίζει την υπόθεση Novartis, αλλά με της Siemens. «Έχουν πιαστεί στα πράσα. Έχει πιαστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τα τηλεφωνικά κέντρα, τότε τα έκανε δώρο η Novartis, τώρα με τα τηλεφωνικά κέντρα ακούει» ανέφερε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL