Live τώρα    
ΑΠΘ / Αποκάλυψη φοιτητών - Παραλίγο να πέσει και κοπέλα από το παράθυρο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΑΠΘ / Αποκάλυψη φοιτητών - Παραλίγο να πέσει και κοπέλα από το παράθυρο

Διαμαρτυρία φοιτητών έξω από το ΑΠΘ
INTIME/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Παρέμβαση στον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, Παναγιώτη Γκλαβίνη πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών συλλόγων, μετά τη πτώση του 19χρονου φοιτητή από το παράθυρο του 3ου ορόφου, καταγγέλλοντας ότι κάνουν μάθημα σε ασφυκτικά γεμάτες αίθουσες.

Οι φοιτητές δήλωσαν ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει παρόμοιο περιστατικό, καθώς τις προηγούμενες ημέρες, συμφοιτήτριά τους κόντεψε επίσης, να πέσει από το παράθυρο.

Παρέμβαση φοιτητών της Νομικής του ΑΠΘ
politic.gr

«Είναι μια κατάσταση χρόνια, απλά φέτος είναι χειρότερη λόγω υποχρηματοδότησης επειδή τα τμήματα από τρία έγιναν δύο, ενώ ήδη δεν χωρούσαμε, γιατί πρέπει να αντιληφθούμε ότι τα μαθήματα τα παρακολουθούν και άλλοι φοιτητές από μεγαλύτερα έτη που μπορεί να έχουν κοπεί», δήλωσε η φοιτήτρια της Νομικής στο ΑΠΘ Νίκη Αγγελοπούλου

Η ίδια πρόσθεσε ότι «αυτό δεν είναι το πρώτο περιστατικό. Την προηγούμενη μέρα, μια κοπέλα ζαλίστηκε και έκανε ‘’τραμπάλα’’ με το παράθυρο ευτυχώς ήταν τυχερή και δεν έπεσε».

https://www.youtube.com/watch?v=Uz-NFHcHIB8

Ο Κωνσταντής Νικολούδης ο οποίος είναι συμφοιτητής του 19χρονου και την Τρίτη ήταν στην αίθουσα όταν έγινε το τραγικό περιστατικό δήλωσε ότι βρισκόταν «στο ένα μέτρο μακριά από το παιδί που έπεσε». Ο ίδιος περιγράφοντας το περιστατικό δήλωσε ότι ο 19χρονος  «καθόταν στο περβάζι, έκανε πίσω για να ακουμπήσει την πλάτη του και έπεσε στο κενό».

Παράλληλα κατήγγειλε ότι η αίθουσα ήταν «ασφυκτικά γεμάτη». Περιγράφοντας τις πρώτες στιγμές μετά την πτώση του 19χρονου, ο συμφοιτητής του δήλωσε ότι «δεν μπορούσε να κουνηθεί, μπορούσε να μιλήσει και ζητούσε να καλέσουν το ασθενοφόρο».

https://www.youtube.com/watch?v=rlvl17hNg6Q&feature=emb_title

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΥΝΔΡΟΜΩΝ
ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ 2.0