Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.3°C22.9°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.4°C23.9°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
23.2°C29.3°C
1 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
24.8°C26.4°C
2 BF 50%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
19 °C
18.9°C24.1°C
0 BF 63%
Κακοκαιρία / Μήνυμα του 112 σε Ρόδο, Κάρπαθο, Χάλκη, Κάσο και Καστελόριζο - Η Κρήτη μετράει πληγές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κακοκαιρία / Μήνυμα του 112 σε Ρόδο, Κάρπαθο, Χάλκη, Κάσο και Καστελόριζο - Η Κρήτη μετράει πληγές

ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΡΗΤΗ
(ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)

Κορυφώνεται η αγωνία για την τύχη της γυναίκας που αγνοείται από το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή της Αγίας Πελαγίας, στην διάρκεια της κακοκαιρίας, από την οποία η  Κρήτη θρηνεί έναν νεκρό.  Υπενθυμίζεται ότι η γυναίκα επέβαινε στο ίδιο όχημα με τον άτυχο 50χρονο άνδρα.

Οι έρευνες των δυτών σταμάτησαν λόγω του σκότους και των πολλών φερτών υλικών που υπάρχουν στην θαλάσσια περιοχή, και θα συνεχιστούν με τον πρώτο φως της ημέρας, την Κυριακή , σύμφωνα με το cretalive.gr.

Σύμφωνα με  πληροφορίες εκτός από τους δύτες στις έρευνες το πρωί θα συμμετάσχει και η Ομάδα Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού.

Την ίδια ώρα έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν την Κάσο και την Κάρπαθο την ώρα που στην Κρήτη η κακοκαιρία έχει προκαλέσει τεράστιες καταστροφές.

Ήδη οι κάτοικοι της Κάσου και της Καρπάθου, από τις 6 το απόγευμα, έχουν λάβει μήνυμα από το 112 για τα καιρικά φαινόμενα που θα πλήξουν την περιοχή τους καθώς η κακοκαιρία κινείται ανατολικά.

Πυροσβεστική: Πάνω από 450 κλήσεις μέσα σε μια ώρα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, στην ενημέρωσή του για την κακοκαιρία, μίλησε για ακραία καιρικά φαινόμενα στην Κρήτη, τα οποία υπερέβησαν οποιαδήποτε μετεωρολογική πρόβλεψη.

Ανέφερε ότι η υπηρεσία δέχθηκε πάνω από 450 κλήσεις μέσα σε διάστημα μιας ώρας, ενώ επιβεβαίωσε τον θάνατο του 50χρονου που ανασύρθηκε από το αυτοκίνητό του στην ακτή της Αγίας Πελαγίας, ενώ ανέφερε ότι σώες απεγκλωβίστηκαν δύο γυναίκες στη Λυγαριά.

Πρόσθεσε ότι τριάντα άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημεία σε Ηράκλειο και Λασίθι και εκτός από τη γυναίκα που βρισκόταν στο ίδιο όχημα με τον 50χρονο δεν αγνοούνται άλλα άτομα. 

Καθώς μετατοπίζεται η κακοκαιρία ανατολικά, ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής είπε ότι ήδη εκδηλώνονται βροχοπτώσεις στην Κάρπαθο και την Κάσο και κάλεσε του πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί. Τόνισε ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής στα δύο νησιά, αλλά και σε Ροδο και Καστελόριζο είναι σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση τυχόν προβλημάτων που θα προκύψουν από την κακοκαιρία.

Το φαινόμενο, όπως μεταδίδει ο κ. Αρτοποιός έχει μετατοπιστεί στην ανατολική Κρήτη και έχουν ήδη εκδηλωθεί βροχοπτώσεις σε Κάρπαθο και Κάσο.

Σε αυξημένη ετοιμότητα βρίσκονται οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο και Καστελόριζο, για ενδεχόμενη εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων.

 

 

 

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL