Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
16.5°C19.6°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.9°C20.4°C
2 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.3°C21.0°C
4 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C19.3°C
4 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.2°C16.9°C
2 BF 55%
Χρυσή Αυγή - Εφετείο / «Δεν είδαν» τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κων. Πλεύρη πρόεδρος και εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή - Εφετείο / «Δεν είδαν» τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κων. Πλεύρη πρόεδρος και εισαγγελέας

Δίκη Χρυσή Αυγή
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

«Μπροστά μας έγινε; Εμείς πάντως δεν καταλάβαμε κάτι…» αυτή ήταν η αξιοσημείωτη αντίδραση της πρόεδρου του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, κατά την αναφορά δικηγόρων της πολιτικής αγωγής προς την έδρα για τον ναζιστικό χαιρετισμό του Κωνσταντίνου Πλεύρη την Παρασκευή, για τον οποίο δεν υπήρξε αντίδραση από την έδρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι δικηγόροι υπογράμμισαν στο προεδρείο ότι αν επαναληφθεί, θα πρέπει αυτή την φορά να υπάρξει αντίδραση από την έδρα. Χαρακτηριστικά ο δικηγόρος πολιτικής αγωγής των Αιγύπτιων αλιεργατών Θανάσης Καμπαγιάννης τόνισε συγκεκριμένα ότι πρόκειται για ναζιστικό χαιρετισμό «μέσα στη δικαστική αίθουσα» και «απέναντι σε μια μάρτυρα που έχασε το παιδί της από ακριβώς αυτη την ιδεολογία. Για μας που γνωρίζουμε τη δικογραφία και για την κυρία Φύσσα που ξέρει τη δικογραφία, είναι η εικόνα του ρουπακιά που χαιρετάει ναζιστικά στη Νέδα». «Δεν είναι δυνατόν το δικαστήριό σας να συνεχίσει έτσι, και γι αυτό το λόγο θα ζητήσουμε την απόφαση του ΔΣΑ, του οποίου είμαι μέλος στο ΔΣ, να καταχωρηθεί στα πρακτικά».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Μπροστά μας έγινε; Εμείς πάντως δεν καταλάβαμε κάτι…», τόσο η Σοφία Παπανουτσοπούλου όσο και η εισαγγελέας Κυριακή Στεφανάτου απόρησαν για την αντίδραση της πολιτικής αγωγής, με τις δύο λειτουργούς να υποστηρίζουν πως ουδέποτε είδαν να λαμβάνει χώρα κάτι τέτοιο μπροστά στα μάτια τους.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL