Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
Χρυσή Αυγή - Εφετείο / Αισχρή πρόκληση Πλεύρη - Χαιρέτησε ναζιστικά τη Μάγδα Φύσσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χρυσή Αυγή - Εφετείο / Αισχρή πρόκληση Πλεύρη - Χαιρέτησε ναζιστικά τη Μάγδα Φύσσα

ΠΛΕΥΡΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΕΦΕΤΕΙΟ
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Νέο επεισόδιο με ναζιστικό χαιρετισμό μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου και μάλιστα από τα έδρανα των συνηγόρων προκάλεσε την Παρασκευή ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, κατά τη διάρκεια της κατάθεσης της Μάγδας Φύσσα στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της υπόθεσης της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απευθυνόμενος στην μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα, ο κ. Πλεύρης αντέδρασε στα χειροκροτήματα για την δήλωση της Μάγδας Φύσσα ότι δεν είναι δυνατόν να βρισκόμαστε σε ένα δικαστήριο και να ακούμε ότι είναι πολιτικός κρατούμενος, ποιος; Ο Λαγός! Θα τρίζουν τα κόκκαλα όσων βασάνιζαν οι ίδιοι.

«Αν ήμασταν στο εξωτερικό δεν θα επιτρέπονταν τα χειροκροτήματα», είπε ο κ. Πλεύρης, για να αντιτείνει η Μάγδα Φύσσα «Αν ήμασταν στο εξωτερικό δεν θα χαιρετούσατε ναζιστικά μέσα στην αίθουσα».

Και ο κ. Πλεύρης σήκωσε το χέρι και χαιρέτησε ναζιστικά, γελώντας. Μάλιστα, σε άλλο σημείο, ρώτησε τη Μάγδα Φύσσα αν θέλει να σκοτώσει φασίστα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το Golden Dawn Watch η ένταση προέκυψε ενώ η έδρα αποχωρούσε, κάτι που έδωσε την δυνατότητα στο προεδρείο να μην πάρει θέση για τα αίσχη Πλεύρη.

Μάλιστα, στη συνέχεια ο κ. Πλεύρης επιτέθηκε φραστικά στην Μάγδα Φύσσα, λέγοντας ότι «δεν μπορεί αυτή η κυρία να επιτίθεται στην αστυνομία και να λέει μέσα στο δικαστήριο: "μαζέψτε τους φασίστες"», αναφερόμενος στην μητέρα νεκρού από χέρια νεοναζί.

Σημειώνεται ότι και ο ίδιος ο Γιάννης Λαγός προχώρησε σε σειρά προκλήσεων προς την Μάγδα Φύσσα, μεταξύ άλλων ρωτώντας την αν ξέρει την υπόθεση της δολοφονίας Τεμπονέρα, σε μια προσπάθεια να συγκρίνει την σχέση της με την τότε ηγεσία της ΝΔ.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL