Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Συναυλία Θ. Παπακωνσταντίνου / Αθώος ο 27χρονος που συνελήφθη μετά την επίθεση της αστυνομίας στο ΑΠΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συναυλία Θ. Παπακωνσταντίνου / Αθώος ο 27χρονος που συνελήφθη μετά την επίθεση της αστυνομίας στο ΑΠΘ

ΜΑΤ
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ (Φωτογραφία αρχείου)

Αθώος λόγω αμφιβολιών κρίθηκε από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ο 27χρονος ο οποίος συνελήφθη τα ξημερώματα του Σαββάτου μέσα στο πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, μετά την επίθεση της αστυνομίας με χημικά, την ώρα που γινόταν η συναυλία του Θανάση Παπακωνσταντίνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ίδιος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες και πρόσθεσε ότι απλώς παρακολουθούσε την συναυλία με την φίλη του. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι συνελήφθη την ώρα που αναζητούσε τρόπο να φύγει από τη συναυλία, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του 3ου Ελευθεριακού Φεστιβάλ Κατειλημμένων Χώρων και Συλλογικοτήτων, μετά την πρωτοφανή και απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ.

Νωρίτερα, μάρτυρας αστυνομικός ανέφερε στο Δικαστήριο ότι ο 27χρονος συμμετείχε σε ομάδα περίπου 30 ατόμων οι οποίοι, σύμφωνα με τον ίδιο κινήθηκαν εναντίον διμοιρίας των ΜΑΤ, μπροστά από τη Γεωπονική Σχολή.

«Μας πέταξαν μπουκάλια και μας έβριζαν» δήλωσε και αναιρώντας τον εαυτό του πρόσθεσε ότι ο 27χρονος δεν ήταν μεταξύ αυτών που εκσφενδόνιζαν αντικείμενα. Ο ίδιος αστυνομικός πρόσθεσε δε ότι ξεχώρισε τον κατηγορούμενο «από τα λευκά παπούτσια που φορούσε» και πως «προσπάθησε να αποφύγει τη σύλληψή του».

Μετά και την αντιφατική κατάθεση του άνδρα των ΜΑΤ, το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία αθώο τον 27χρονο για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης και της βίας κατά υπαλλήλων (αντίσταση).

Υπενθυμίζεται ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών σε μια προσπάθεια να κάνει το άσπρο-μαύρο δήλωσε σχολιάζοντας την επίθεση της αστυνομίας ότι «αυτό που συνέβη στην συγκεκριμένη συναυλία, είναι ότι μία ομάδα ανθρώπων θεώρησε καλό να στραφεί ξανά, μέσα στο πανεπιστήμιο στη βιβλιοθήκη που δημιουργείται στο χώρο του βιολογικού που ήταν σε κατάληψη».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL