Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.9°C17.0°C
3 BF 74%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C16.3°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
13.8°C14.9°C
1 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
14.4°C15.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.9°C12.9°C
0 BF 100%
Συνήγορος του Πολίτη / Παρέμβαση μετά την πρωτοφανή αστυνομική αυθαιρεσία κατά δικηγόρων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνήγορος του Πολίτη / Παρέμβαση μετά την πρωτοφανή αστυνομική αυθαιρεσία κατά δικηγόρων

φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Έρευνα για το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας και υπέρμετρης βίας κατά δικηγόρων στα Εξάρχεια, διέταξε ο Συνήγορος του Πολίτη, Ανδρέας Ποττάκης, στο πλαίσιο της ειδικής αρμοδιότητας της Αρχής ως Εθνικού Μηχανισμού Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας. Το περιστατικό είχε καταγγείλει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός, ο οποίος ζητούσε τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου από του υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το περιστατικό αστυνομικής αυθαιρεσίας που θα διερευνήσει ο Συνήγορος του Πολίτη, αφορά υπόθεση «παράνομης εκ προθέσεως προσβολής κατά της σωματικής ακεραιότητας και κατά της προσωπικής ελευθερίας» από ομάδα αστυνομικών, με φερόμενα θύματα δύο μέλη του ΔΣΑ, στην περιοχή των Εξαρχείων, το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου.

Σημειώνεται ότι ο Εθνικός Μηχανισμός Διερεύνησης Περιστατικών Αυθαιρεσίας στην αυτοτελή, παράλληλη προς εκείνη της ΕΛΑΣ, έρευνα του καταγγελλόμενου περιστατικού, θα εξαντλήσει τις προβλεπόμενες από το θεσμικό του πλαίσιο αρμοδιότητες και εξουσίες.

Το περιστατικό σχετίζεται με δύο νεαρούς δικηγόρους,  28 και 26 χρόνων, που περπατούσαν αργά το βράδυ του Σαββάτου 3 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Εξαρχείων με σκοπό να βρουν το παρκαρισμένο τους όχημα. Τους δύο δικηγόρους σταμάτησε διμοιρία των ΜΑΤ που βρισκόταν εκείνη την ώρα βάρδια έξω από το παλιό Φλοράλ (επί των οδών Αραχώβης και Θεμιστοκλέους), καθώς κρίθηκαν ύποπτοι. Οι αστυνομικοί άσκησαν βία κατά των δικηγόρων ενώ τους φόρεσαν χειροπέδες πισθάγκωνα και τους οδήγησαν στο ΑΤ Εξαρχείων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL