Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.3°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.7°C25.7°C
2 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
22.0°C29.3°C
1 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.8°C28.2°C
2 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.1°C
0 BF 56%
Αστυνομική βία / Πειθαρχικό έλεγχο για περιστατικά αστυνομικής βίας ζητά από Θεοδωρικάκο ο Βερβεσός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αστυνομική βία / Πειθαρχικό έλεγχο για περιστατικά αστυνομικής βίας ζητά από Θεοδωρικάκο ο Βερβεσός

Αστυνομική δύναμη στα δικαστήρια
EUROKINISSI/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Δύο δικηγόροι μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ), κατήγγειλαν σοβαρά περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας. Ο πρόεδρος του ΔΣΑ, Δ. Βερβεσός κοινοποίησε με επιστολή του στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τ. Θεοδωρικάκο, την καταγγελία και ζητώντας τη διενέργεια πειθαρχικού ελέγχου.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει ο κ. Βερβεσός στην επιστολή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, επικαλούμενος την αναφορά των δυο συναδέλφων του, τα περιστατικά αυτά «δεν συνάδουν με την αποστολή της αστυνομίας, θίγουν και υποτιμούν στο σύνολό του το δικηγορικό σώμα, περιστέλλουν το Κράτος Δικαίου και την προστασία των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων των πολιτών».

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΣΑ, στην καταγγελία των δύο δικηγόρων επισυνάπτονται και φωτογραφίες ως αποδεικτικό υλικό.

Ο Πρόεδρος του ΔΣΑ με την επιστολή του, που κοινοποιήθηκε στον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ, στον Συνήγορο του Πολίτη και την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητά από τον υπουργό να προβεί «άμεσα στον πειθαρχικό έλεγχο όλων των εμπλεκομένων αστυνομικών υπαλλήλων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL