Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C21.8°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.5°C22.3°C
4 BF 47%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.0°C24.3°C
2 BF 42%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.2°C20.4°C
5 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.6°C
3 BF 50%
Θεσσαλονίκη –Εισαγγελική έρευνα / Έδιωξαν έγκυο από νοσοκομείο και έχασε το παιδί – Της είπαν ότι είχε λήξει η εφημερία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη –Εισαγγελική έρευνα / Έδιωξαν έγκυο από νοσοκομείο και έχασε το παιδί – Της είπαν ότι είχε λήξει η εφημερία

Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκη
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΟΣΙΔΗΣ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μια ασύλληπτη καταγγελία μέσω μήνυσης κάνει ζευγάρι το οποίο κατηγορεί τους γιατρούς σε δυο από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας ότι εξαιτίας εγκληματικής συμπεριφοράς η τότε έγκυος γυναίκα έχασε το παιδί της.

Στο ρεπορτάζ που αναδεικνύει το grtimes, αναφέρεται με βάση τη μήνυση που έχει κατατεθεί ότι Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, ότι η γυναίκα, η οποία ήταν σε κατάσταση προχωρημένης εγκυμοσύνης, διανύοντας της 39η εβδομάδα της κύησης της, μεταφέρθηκε εσπευσμένα από το σύζυγό της στο εφημερεύον νοσοκομείο «Ιπποκράτειο». 

Όπως περιγράφεται στη μήνυση, είχε αφόρητους πόνους και συσπάσεις στη μήτρα, με αίμα, ενώ ήταν ασυμπτωματική ασθενής της νόσου Covid -19 και εμβολιασμένη με δύο δόσεις. Η καταγγέλουσα αναφέρει ότι στο Ιπποκράτειο της έκαναν υπερηχογράφημα και  καρδιοτοκογράφημα και επειδή σε μισή ώρα έληγε η εφημερία του νοσοκομείου, αρνήθηκαν να της κάνουν εισαγωγή ή επείγουσα καισαρική τομή.

Στη μήνυση το ζευγάρι αναφέρει ότι τους παρέπεμψαν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου που στις 8 το πρωί άρχιζε η εφημερία. Όπως περιγράφει η γυναίκα: ««Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου με εισήγαγαν αρχικώς περί τις 8.40 π.μ., αντί σε γυναικολογική κλινική για να γεννήσω, σε Covid -19 κλινική στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) και μια ώρα μετά, ήτοι στις 9.40 π.μ., της ίδιας ημέρας, με εισήγαγαν στη μαιευτική κλινική για επείγουσα, άμεση χειρουργική επέμβαση καισαρικής τομής, όπου και τελικώς μια ώρα μετά, ήτοι στις 10.30 π.μ. γέννησα με καισαρική τομή ένα άσφυγμο, άρρεν, ώριμο νεογνό υπό ισχιακή προβολή, έχοντας ήδη υποστεί εκ της εγκληματικής αρνήσεως, αλλά και της καθυστερήσεως των δύο νοσοκομείων, αποκόλληση πλακούντα και ρήξη μήτρας».

Το νεογνό διασωληνώθηκε άμεσα με ισχαιμική υποξαιμική εγκεφαλοπάθεια και έκτοτε μέχρι το θάνατο του- την 21 Ιουνίου 2022- παρέμεινε νοσηλευόμενο στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του νοσοκομείου Παπαγεωργίου. Οι γονείς επισημαίνουν ότι από τις 7.00 π.μ. μέχρι και τις 10.30 π.μ. που έγινε η καισαρική τομή, χάθηκαν τρεισήμισι υπερπολύτιμες ώρες για την υγεία του εμβρύου και της εγκυμονούσας.

Ο Μιχάλης Γιαννάκος Πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ μιλώντας στο OPEN,  επιβεβαίωσe το περιστατικό, υποστηρίζοντας ότι από την ενημέρωση που έχει από το Ιπποκράτειο, όντως πριν τη λήξη της εφημερίας πήγε η έγκυος την οποία εξέτασαν αλλά έκριναν ότι δεν είχε πρόβλημα και της συνέστησαν να πάει σπίτι της ή σε άλλο νοσοκομείο. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL