Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Θεσσαλονίκη / Τι λέει το «Ιπποκράτειο» για την έγκυο που έχασε το παιδί της
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη / Τι λέει το «Ιπποκράτειο» για την έγκυο που έχασε το παιδί της

Ιπποκράτειο Θεσσαλονικη
(ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ)

Αίσθηση προκάλεσε η μήνυση ζευγαριού που καταγγέλλει γιατρούς των νοσοκομείων «Ιπποκράτειο» και «Παπαγεωργίου» και ζητά να διερευνηθούν τυχόν λάθη τους που συνδέονται με τον θάνατο του νεογέννητου παιδιού τους.

Από την πλευρά του το νοσοκομείο Ιπποκράτειο με ανακοίνωση που υπογράφει ο διοικητής Νικόλαος Αντωνάκης, κάνει λόγο για ανακριβή στοιχεία.

«Το προσωπικό, ιατρικό και μη, του Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», επιτελεί στο ακέραιο το υπηρεσιακό του καθήκον για την lege artis παροχή υπηρεσιών υγείας στον πολίτη και είναι στη διάθεση κάθε ελεγκτικής αρχής αναφορικά με καταγγελίες περί του αντιθέτου» τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το νοσοκομείο αναφέρει ότι τηρήθηκε το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο και η ασθενής εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους.

«Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της» προσθέτει επίσης.

Παράλληλα, η Διοίκηση του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σημειώνει «από τον διενεργηθέντα στο αρχείο του νοσοκομείου έλεγχο προκύπτει ότι στις 26 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 7.25 π.μ., προσήλθε έγκυος σε τελειόμηνη κύηση με αναφερόμενο κοιλιακό άλγος και διαγνωσμένη από ημερών με COVID-19. Σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο, εξετάστηκε από τη μαία και την ιατρό της εφημερίας σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τις θετικές σε COVID-19 εγκύους. Διενεργήθηκαν όλες οι απαραίτητες εξετάσεις και δεν βρέθηκαν στοιχεία που να επιβάλουν την άμεση εισαγωγή της. Η έγκυος αποχώρησε από το τμήμα επειγόντων στις 8.10 π.μ., χωρίς αιμόρροια ή άλλη συμπτωματολογία και με οδηγίες. Τα στοιχεία του ιατρικού της φακέλου της χορηγήθηκαν την 9-6-22 κατόπιν αιτήσεως της».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL