Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Πάτρα / Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μετά το θάνατο του 49χρονου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάτρα / Παραιτήθηκε ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» μετά το θάνατο του 49χρονου

(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ)

Την παραίτηση του υπέβαλλε το πρωί του Σαββάτου στο υπουργείο Υγείας ο διοικητής του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας, μετά τον σάλο  από το θάνατο 49χρονου από την Πάτρα που πέθανε από ανακοπή καρδιάς αφού από το νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας», τον παρέπεμψαν στο Ρίο, καθώς δεν εφημέρευαν.

Πλέον χρέη διοικητή εκτελεί ο αναπληρωτής διοικητής. Σύμφωνα μάλιστα με τις νεότερες πληροφορίες για το περιστατικό, η εισαγγελία Πάτρας παρεμβαίνει και ζητεί τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης.

Την παραίτηση του διοικητή ζήτησε από χθες ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

«Πηγαίνοντας μέσα, βρήκε τον σεκιουριτά... Πήγε οδηγώντας. Και τον έστειλε ο σεκιουριτάς στις νοσηλεύτριες, νοσοκόμες… Και εκείνες του είπαν ότι... δεν εφημερεύει να πάει στο Ρίο» έχει πει ο αδερφός του άνδρα για το περιστατικό καταγγέλλοντας το νοσοκομείο. 

Από την άλλη πλευρά, ο Πρόεδρος Εργαζομένων του νοσοκομείου, υποστήριξε στο OPEN ότι το νοσοκομείο δεν εφημέρευε και όταν έφτασε ο ασθενής στα εξωτερικά ιατρεία, ειδοποιήθηκαν οι νοσηλεύτριες που είχαν βάρδια αλλά ο ασθενής δεν τους ανέφερε ότι έχει πόνο στην πλάτη, αλλά ανέφερε ότι έχει ψύξη και τον πονά ο αυχένας. «Αυτό το είπε τρεις φορές και μπροστά στους συναδέλφους και μπροστά στον τραυματιοφορέα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μάλιστα, σύμφωνα με τον πρόεδρο των εργαζομένων, ο ασθενής είπε στο προσωπικό του νοσοκομείου, ότι είχε πάει και σε ιδιώτη γιατρό που του είχε γράψει φαρμακευτική αγωγή για την ψύξη. Η νοσηλεύτριες πρότειναν στον ασθενή να πάει στο εφημερεύον νοσοκομείο του Ρίου για περαιτέρω διερεύνηση.

Το ίδιο βράδυ έγινε αίτημα για διακομιδή ασθενούς με πόνο στο στήθος

Ο κ. Στελλάτος αναφέρθηκε σε ένα ακόμα περιστατικό που συνέβη το ίδιο βράδυ: «Άλλος συμπολίτης μας είχε πάει στο νοσοκομείο παρότι δεν δέχεται έκτακτα περιστατικά και εκλήθη ο γιατρός, αφού έγινε η εξέταση ο ασθενής διεκομίσθη στο νοσοκομείο του Ρίου με το ΕΚΑΒ. Εκείνος ο ασθενής μίλησε στους γιατρούς για πόνο στο στήθος».

Ο πρόεδρος των εργαζομένων σημείωσε μάλιστα ότι δεν εργάζονται 70 γιατροί στον «Άγιο Ανδρέα», όπως αναφέρει το υπουργείο Υγείας. «Δεν είναι αλήθεια. Στο πρόγραμμα εφημερίας, στο οποίο αναγράφονται ακόμα και οι γιατροί που είναι σε ετοιμότητα, καταγράφονται 42 γιατροί, αλλά οι ενεργοί ήταν κάτω από 30».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL