Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Άγιος Ανδρέας Πάτρα / Πέθαινε από καρδιά και τον έδιωξαν - Πρωτοφανής δήλωση του διοικητή
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άγιος Ανδρέας Πάτρα / Πέθαινε από καρδιά και τον έδιωξαν - Πρωτοφανής δήλωση του διοικητή

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΤΡΑ
(EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ)

Με δραματικό τρόπο αποκαλύπτει την απογύμνωση του δημόσιου συστήματος Υγείας από επαρκές ιατρικό προσωπικό ο τρόπος με τον οποίο έφυγε από τη ζωή ο 49χρονος Θ.Ν. λίγο μετά τα μεσάνυχτα της περασμένης Τετάρτης προς Πέμπτη.

Ο άτυχος άνδρας είχε αισθανθεί έναν έντονο πόνο στην πλάτη που τον ανησύχησε και αποφάσισε να πάει άμεσα στο κοντινότερο νοσοκομείο, που ήταν ο «Άγιος Ανδρέας», όπως γράφει σε αναλυτικό θέμα της η Πελοπόννησος στην ηλεκτρονική έκδοση της.

Έφτασε εκεί ένα τέταρτο μετά τα μεσάνυχτα. Μπήκε μέσα και προσπάθησε να μιλήσει με τον πρώτο γιατρό που βρήκε. Κατά την ίδια πηγή, η απάντηση που έλαβε ήταν: «Ψύξη θα ‘ναι, εμείς δεν εφημερεύουμε, πηγαίνετε στο Ρίο» και το εκεί εφημερεύον νοσοκομείο. Ο 49χρονος προσπάθησε να μεταφέρει την ανησυχία του ότι πρόκειται για πρόβλημα στην καρδιά, χωρίς αποτέλεσμα. Μάλιστα, στο «Άγιος Ανδρέας» έφτασε λίγο μετά και ο αδερφός του, ωστόσο οι εκκλήσεις και των δύο δεν οδήγησαν σε αλλαγή στάσης από την πλευρά του ιατρικού προσωπικού.

Τελικά, τα δύο αδέρφια επιβιβάστηκαν σε Ι.Χ. προκειμένου να μεταβούν στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο. Κατά τη διάρκεια της ολιγόλεπτης διαδρομής ωστόσο, ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε έναν ακόμη πιο έντονο πόνο και στη συνέχεια κατέρρευσε. Όπως αποδείχθηκε όταν έφτασε το αυτοκίνητο στο νοσοκομείο που εφημέρευε, είχε υποστεί καρδιακή ανακοπή.

Συγγενείς του νεκρού πήγαν αργότερα στο «Άγιος Ανδρέας» ζητώντας εξηγήσεις για την άρνηση παροχής ιατρικής βοήθειας που οδήγησε στο να χαθούν τα κρίσιμα λεπτά που θα μπορούσαν να του σώσουν τη ζωή. Από την οικογένειά του ζητείται παρέμβαση εισαγγελέα.

Η δήλωση του διοικητή του νοσοκομείου στο pelop.gr προκαλεί ερωτηματικά, καθώς ο Ηλίας Θοδωρόπουλος φαίνεται να προσπερνά πλήρως την άρνηση παροχής άμεσης βοήθειας και την προφανώς εσφαλμένη διάγνωση για ένα πρόβλημα που απειλούσε και τελικά κόστισε την ζωή του 49χρονου. Αντίθετα, μετέθεσε στον νεκρό την ευθύνη για την λάθος διάγνωση, λέγοντας ότι ήταν αυτός που ανέφερε πιθανή ψύξη. «Δεν είχε κάποια δείγματα που να φανερώνουν σοβαρό πρόβλημα, γι αυτό και παραπέμφθηκε στο εφημερεύον νοσοκομείο ... οποιοσδήποτε πολίτης έφτανε σε οποιοδήποτε νοσοκομείο αντιμετωπίζοντας κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας θα τύγχανε των πρώτων βοηθειών και της απαραίτητης φροντίδας, ακόμα κι αν δεν εφημέρευε, και το ίδιο θα έκανε και το νοσοκομείο μας», όπως υποστήριξε.

Μετά την αποκάλυψη των παραπάνω, κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό ζήτησε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Φυσικά, η έρευνα θα περιοριστεί στον εντοπισμό ευθυνών σε πρόσωπα, όπως το ποιος ήταν αυτός που έκανε την καθησυχαστική «διάγνωση» περί ψύξης. Το ποιοι προωθούν μεθοδικά την υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, σε σημείο που να μην υπάρχει γιατρός ακόμη και όταν τον ψάχνει υπουργός, είναι μάλλον πλήρως γνωστό σε όλους...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL