Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Δίκη Λιγνάδη / Την ενοχή του για τρεις βιασμούς ανηλίκων πρότεινε ο εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δίκη Λιγνάδη / Την ενοχή του για τρεις βιασμούς ανηλίκων πρότεινε ο εισαγγελέας

Λιγνάδης
EUROKINISSI/ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

O εισαγγελέας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου προτείνει την ενοχή του 57χρονου ηθοποιού, σκηνοθέτη και τέως καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι ένοχος για τον βιασμό του Αλί, του πρώτου μηνυτή. Ένοχος για τον βιασμό του Σ., του δεύτερου μηνυτή. Ένοχος για τον βιασμό του Π., του τρίτου μηνυτή. Αθώος για τον τέταρτο βιασμό του Μ., ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο, και σύμφωνα με τον εισαγγελέα γεννώνται αμφιβολίες για την αξιοπιστία του.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό αποδείχθηκαν πλήρως όσα κατήγγειλαν οι τρεις ανήλικοι κατά τον χρόνο τέλεσης της πράξης, ενώ δεν αποδείχθηκαν οι ισχυρισμοί που προέβαλε ο κατηγορούμενος περί σκευωρίας και πλεκτάνης που εξυφάνθηκαν στο πρόσωπό του.

Η υπερασπιστική γραμμή του Αλέξη Κούγια και του κατηγορουμένου περί δήθεν πολιτικής δίωξης και σκευωρίας δεν έπεισαν τον εισαγγελικό λειτουργό ο οποίος πρότεινε την ενοχή του κατά το σκέλος του κατηγορητηρίου που αφορά στους τρεις ανήλικους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να σημειωθεί ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά την απολογία του ισχυρίστηκε ότι η διώξή του είναι πολιτική για να πληγεί η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ότι μπήκε στο στόχαστρο της αριστεράς επειδή κατήργησε, όπως είπε, τον μεταμοντερνισμό στην Τέχνη.

Ο κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι γνώριζε τους μηνυτές του προχώρησε ο Δημήτρης Λιγνάδης κατά τη σημερινή απολογία του ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ωστόσο αρνήθηκε τις κατηγορίες σε βάρος του για τέσσερις βιασμούς.

Ο εισαγγελικός λειτουργός ανέφερε χαρακτηριστικά: «Τα θύματα του βιασμού δεν έχουν φύλου, καταγωγή και στάτους κοινωνικό. Ότι ο κατηγορούμενος ήταν αναγνωρίσιμος δεν αναιρεί την διάπραξη των εγκλημάτων. Τα συγκεκριμένα θύματα λόγω και της ανηλικότητας τους, της καταγωγής και της οικογενειακής τους κατάστασης ήταν ο εύκολος στόχο του κατηγορούμενου, καθώς διασφάλιζε τη σιγουριά ότι δεν θα αποκάλυπταν τι συνέβη. Η αναγνωρισιμότητα και η λάμψη του κατηγορούμενου δεν αναιρούν την ανάγκη για ικανοποίηση της σεξουαλικης του ορμής».

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «κοινός παρονομαστής είναι ο δόλος για να ικανοποιήσει τις σεξουαλικές του ορμές. Κοινό χαρακτηριστικό η ανηθικότητα και το μη υποστηρικτικό περιβάλλον των παθόντων. Καλλιεργούσε σχέσεις εμπιστοσύνης και ότι θα βοηθούσε επαγγελματική εξέλιξη λόγω των γνωριμιών του».

Ολοκληρώθηκε η αγόρευση του εισαγγελέα. Στις επόμενες συνεδριάσεις θα αγορεύσουν οι συνήγοροι υπεράσπισης και πολιτικής αγωγή και εκτιμάται ότι μέσα στο Ιούλιο θα βγει η απόφαση του δικαστηρίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL