Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.3°C
1 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.0°C18.2°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
17.7°C21.4°C
3 BF 39%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.9°C16.3°C
0 BF 100%
Πειραιάς / Ημέρα ντροπής - Κατεδαφίζεται με εντολή Μητσοτάκη το εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πειραιάς / Ημέρα ντροπής - Κατεδαφίζεται με εντολή Μητσοτάκη το εργοστάσιο της ΧΡΩΠΕΙ

photo/facebook nikos belavilas

Με εντολή  Μητσοτάκη και με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη κατεδαφίζεται ολοσχερώς ένα από τα πιο σημαντικά εργοστάσια στην ιστορία του «Ελληνικού Μάντσεστερ», η ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς, καταγγέλλει η δημοτική παράταξη «Πειραιάς για Όλους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως αποκαλύπτει η δημοτική παράταξη, το υπουργείο Περιβάλλοντος ακύρωσε την προστασία των διατηρητέων κτιρίων και το υπουργείο Πολιτισμού αρνήθηκε με απόφαση που πήρε την Πέμπτη 23 Ιουνίου να τα χαρακτηρίσει για να σωθούν. «Είναι μία ημέρα ντροπής για τον Δήμο του Πειραιά», σημειώνει ο «Πειραιάς για Όλους».

Να σημειωθεί ότι το εμβληματικό εργοστάσιο ΧΡΩΠΕΙ στην οδό Πειραιώς, όπως σημείωσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και καθηγητής Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ, Νίκος Μπελαβίλας, «είναι προστατευμένο διατηρητέο συγκρότημα με επάλληλα διατάγματα από το 1988 έως το 2004 και τώρα θα εξαφανιστεί από τον χάρτη.

«Η κυβέρνηση το έκρινε εν κρυπτώ ολοσχερώς κατεδαφιστέο και επιτρέπει την πλήρη ισοπέδωση του με βάση άγνωστη ως τώρα υπουργική απόφαση του ΥΠΕΝ η οποία υπεγράφη στις 23.4.2021  και η οποία αποκαλύφθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Πειραιά».

Η θέση μας είναι ξεκάθαρη, όπως σώθηκε το «Χάι-Λάιφ» από την καταστροφική μανία των ίδιων κύκλων που μεθόδευσαν την εξαφάνισή του, έτσι θα σωθεί και η ΧΡΩΠΕΙ, αναφέρει ο επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς για Όλους».
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL