Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.2°C
2 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.2°C18.8°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.0°C18.8°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.1°C18.2°C
3 BF 67%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.9°C17.3°C
3 BF 48%
ΜΑΤ στο ΑΠΘ / Βίντεο ντοκουμέντο με την ευθεία βολή κατά φοιτητών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΑΤ στο ΑΠΘ / Βίντεο ντοκουμέντο με την ευθεία βολή κατά φοιτητών

Επίθεση των ΜΑΤ σε φοιτητές
(ΙΝΤΙΜΕ ΝΕςΣ/ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΧΗΡΑΣ)

Μάρτυρες της αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας έγιναν για ακόμη μία φορά οι φοιτητές στο ΑΠΘ, καθώς όπως αποτυπώνεται στα βίντεο που κάνουν το γύρο του διαδικτύου, τα ΜΑΤ έριξαν βομβίδες κρότου λάμψης με αποτέλεσμα ένας φοιτητής να χάσει προσωρινά μέρος της ακοής του και να μεταφερθεί αιμόφυρτος στο νοσοκομείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, βίντεο που έρχεται στη δημοσιότητα δείχνει τη στιγμή που τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους συγκεντρωμένους, ρίχνοντας σε ευθεία βολή χημικά και βομβίδες κρότου λάμψης.

Όπως καταγγέλλει ο γνωστός δικηγόρος, Θανάσης Καμπαγιάννης, με ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τα ΜΑΤ χρησιμοποιώντας πυροβόλο κρότου - λάμψης έριξαν με ευθεία βολή εναντίον των φοιτητών.

Σημειώνεται ότι η ενέργεια αυτή θέτει σε σοβαρό κίνδυνο των ακεραιότητα των φοιτητών, καθώς η απόσταση που χώριζε τις δύο πλευρές, ήταν πολύ μικρή.

https://www.youtube.com/watch?v=DtqgsIX-4y8

«Η λάμψη που βλέπετε στο μέσο αριστερό τμήμα της δεύτερης φωτογραφίας είναι η ευθεία βολή του πυροβόλου κρότου λάμψης που χρησιμοποίησαν τα ΜΑΤ κατά των φοιτητριών και των φοιτητών. Ευτυχώς υπάρχει αψευδής μάρτυρας το βίντεο που δείχνει κάτω από ποιες συνθήκες έγινε ο τραυματισμός του φοιτητή σήμερα στο ΑΠΘ. Αν η κρότου λάμψης είχε χτυπήσει καλά το κεφάλι κάποιου ανθρώπου (πυροδοτήθηκε στο ύψος του κεφαλιού), σήμερα θα είχαμε νεκρό» αναφέρει ο Θ. Καμπαγιάννης και δημοσιεύει σχετικές φωτογραφίες.

ΑΠΘ ΜΑΤ πανεπιστήμιο
facebook/thanasis.kampagiannis
ΑΠΘ ΜΑΤ πανεπιστήμιο
facebook/thanasis.kampagiannis

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL