Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.3°C
3 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.3°C
4 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C19.9°C
3 BF 54%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.5°C19.3°C
3 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.5°C19.9°C
3 BF 34%
Θεσσαλονίκη - ΑΠΘ / Επίθεση των ΜΑΤ – Τραυματίστηκε φοιτητής - Έχασε προσωρινά την ακοή του (βίντεο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη - ΑΠΘ / Επίθεση των ΜΑΤ – Τραυματίστηκε φοιτητής - Έχασε προσωρινά την ακοή του (βίντεο)

Προσωρινή απώλεια της ακοής από το ένα αυτί διέγνωσαν οι γιατροί του Ιπποκρατείου στον φοιτητή που μεταφέρθηκε τραυματισμένος στο κεφάλι μετά την άγρια επίθεση των ΜΑΤ. Σύμφωνα με δήλωση του Δημήτρη Πλακογιάννη, δικηγόρου του ΔΣΘ και μέλους της Εναλλακτικής Πρωτοβουλίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης στο Κόκκινο, ο φοιτητής έχει υποστεί κάκωση στο πρόσωπο από κλωτσιά και έχασε προσωρινά την ακοή του λόγω κρότου λάμψης που έπεσε κοντά στο δεξί του αυτί.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την μερική απώλεια ακοής που είναι παροδική ωστόσο, όπως ανέφερε, ήταν ένα σημαντικό πρόβλημα για όση ώρα συνέβαινε. Επιπλέον ο φοιτητής αντιμετωπίζει προβλήματα στη γνάθο του λόγω του χτυπήματος.

Ο φοιτητής τραυματίστηκε πιθανόν από χειροβομβίδα κρότου λάμψης όταν τα ΜΑΤ επιτέθηκαν στους φοιτητές που διαδήλωναν κατά της συνεχούς αστυνομικής παρουσίας μπροστά από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ απώθησαν τους φοιτητές με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

https://youtu.be/B91M8nwrZas

Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας φοιτητής ο οποίος βρέθηκε αιμόφυρτος στο δρόμο και παρελήφθη από το ΕΚΑΒ.

Πρωτοφανείς είναι οι εικόνες και με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να μπαινοβγαίνουν μέσα στο ΑΠΘ και να φτάνουν μέχρι και τα αμφιθέατρα. Το βίντεο που ανήρτησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης είναι ενδεικτικό της αστυνομοκρατίας που έχει επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη, καθώς φοιτητές μπαίνουν στη σχολή για μάθημα και τους συνοδεύει ένας ΜΑΤατζής μέχρι το αμφιθέατρο!

Οι φοιτητές διαμαρτύρονταν για τη μόνιμη, πλέον, παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ εντός του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και διαδήλωναν κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα υπέρ του ασύλου. 

Λίγο αργότερα οι αρχές του Πανεπιστημίου ανακοίνωσαν ότι με απόφαση της Κοσμητόρισσας αναστέλλονται τα μαθήματα στη Σχολή Θετικών Επιστημών, για σήμερα.   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL