Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Ευρωκοινοβούλιο / Απόφαση κόλαφος εκθέτει τη ΝΔ για τα pushbacks
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ευρωκοινοβούλιο / Απόφαση κόλαφος εκθέτει τη ΝΔ για τα pushbacks

Frontex
EPA/CHRISTIAN CHARISIUS

Συνεχίζεται ο διασυρμός της χώρας στην ΕΕ, αναφορικά με το προσφυγικό, καθώς μετά τα διεθνή δημοσιεύματα για παράνομες και βίαιες επαναπροωθήσεις στην Ελλάδα, και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, όπως επισημαίνει ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία Δημήτρης Παπαδημούλης, η απόφαση – κόλαφος της Επιτροπής ελέγχου του Προϋπολογισμού της ΕΕ του Ευρωκοινοβουλίου-CONT η οποία ελήφθη με ευρεία πλειοψηφία 23-6, αναφέρει ότι αναστέλλεται η χρηματοδότηση της Frontex στην Ελλάδα, καθώς «οι αναφερόμενες παραβιάσεις στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκαν».

Σύμφωνα με το σχετικό δελτίο Τύπου «οι αναφερόμενες παραβιάσεις στην Ελλάδα δεν αντιμετωπίστηκαν και οι επιχειρήσεις στην Ουγγαρία συνεχίστηκαν παρά την απόφαση του Δικαστηρίου που ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις επιστροφής προσφύγων στην Ουγγαρία το 2020 ήταν ασυμβίβαστες με το δίκαιο της ΕΕ».

«Κόλαφος για την ΝΔ! Αναστολή χρηματοδότησης στη Frontex. «Στην Ελλάδα παραβιάζονται θεμελιώδη δικαιώματα». Αποφασίστηκε χθες από την Επιτροπή ελέγχου του Προϋπολογισμού της ΕΕ του Ευρωκοινοβουλίου-CONT με συντριπτική πλειοψηφία: 23 κατά- 6 υπέρ- 1 αποχή», αναφέρει σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο Δ. Παπαδημούλης.

Αξίζει τέλος να υπενθυμίσουμε ότι μετά τα διεθνή δημοσιεύματα για τις βίαιες επαναπροωθήσεις, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, αντί να εξετάσει τις καταγγελίες έκανε λόγο για fake news και τουρκική προπαγάνδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL