Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Euroferry Olympia / Έστησαν πρόωρα success story - «Ο υπουργός Ναυτιλίας μάλλον δεν ξέρει από θάλασσα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Euroferry Olympia / Έστησαν πρόωρα success story - «Ο υπουργός Ναυτιλίας μάλλον δεν ξέρει από θάλασσα»

ΚΕΡΚΥΡΑ ΠΛΟΙΟ ΦΩΤΙΑ
(EUROKNISSI)

Σοβαρά ερωτήματα για τους χειρισμούς του υπουργείου Ναυτιλίας όσον αφορά στη φωτιά που ξέσπασε στο πλοίο Euroferry Olympia με αποτέλεσμα μέχρι στιγμής να ένας Έλληνας οδηγός να έχει χάσει τη ζωή του και δέκα επιβάτες να αγνοούνται ακόμα θέτει ο Νίκος Μπελαβίλας με ανάρτησή του στο Facebook.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πειραιάς για Όλους» και καθηγητής του ΕΜΠ επισημαίνει δυο κρίσιμα ζητήματα καθώς όπως λέει  «προτίμησαν να στήσουν πρόωρα άλλο ένα success story που κατέληξε όπως κατέληξε»

Συγκεκριμένα ο Νίκος Μπελαβίλας επισημαίνει ότι:

-Τα ξημερώματα της Παρασκευής ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης και η Περιφερειάρχης Ιονίου Ρόδη Κράτσα δήλωναν ότι όλοι οι επιβάτες και το πλήρωμα, ήταν καλά χωρίς να έχουν κάνει καταμέτρηση.

-Σήμερα το πρωί (σ.σ Κυριακή δήλωναν ότι τα ΕΜΑΚ δεν μπορούσαν να μπουν λόγω τοξικών αερίων και υψηλών θερμοκρασιών. Αναρωτιόμουν γιατί δεν είχαν μαζί τους οξυγόνο και αντιπυρικές στολές – τόσες ώρες μετά την πυρκαγιά - και γιατί δεν προσεγγίζουν τα τμήματα του πλοίου που δεν φλέγονταν, όπως την πρύμνη. Ώσπου βγήκε ένας άνθρωπος χωρίς μάσκα με σορτσάκι και σώθηκε μόνος του ενώ οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονταν εν πλω σε απόσταση ασφαλείας. Για να μην κινδυνέψουν ζωές και χαλάσουν το σενάριο. Αλλά είχαν ήδη κινδυνέψει και χάνονταν μέσα στην αδράνεια και τη αυταρέσκεια τους πολλοί. 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Νίκου Μπελαβίλα

«To ξημέρωμα της πυρκαγιάς στο πλοίο της Grimaldi, ο Υπουργός Ναυτιλίας και η Περιφερειάρχης Ιονίου δήλωναν ότι όλοι είναι καλά. Αναρωτιόμουν πως είναι δυνατόν να έχουν καταμετρήσει όλους τους ναυαγούς και να έχουν ελέγξει τις λίστες ενώ ακόμη δεν είχε ξημερώσει και οι άνθρωποι βρίσκονταν στις σωσίβιες λέμβους. Δυστυχώς δεν είχαν καταμετρήσει κανένα. Προτίμησαν να στήσουν πρόωρα άλλο ένα success story που κατέληξε όπως κατέληξε. 
Σήμερα το πρωί δήλωναν ότι τα ΕΜΑΚ δεν μπορούσαν να μπουν λόγω τοξικών αερίων και υψηλών θερμοκρασιών. Αναρωτιόμουν γιατί δεν είχαν μαζί τους οξυγόνο και αντιπυρικές στολές – τόσες ώρες μετά την πυρκαγιά - και γιατί δεν προσεγγίζουν τα τμήματα του πλοίου που δεν φλέγονταν, όπως την πρύμνη. Ώσπου βγήκε ένας άνθρωπος χωρίς μάσκα με σορτσάκι και σώθηκε μόνος του ενώ οι ειδικές δυνάμεις βρίσκονταν εν πλω σε απόσταση ασφαλείας. Για να μην κινδυνέψουν ζωές και χαλάσουν το σενάριο. Αλλά είχαν ήδη κινδυνέψει και χάνονταν μέσα στην αδράνεια και τη αυταρέσκεια τους πολλοί. 
Εδώ στον Πειραιά έχουμε μία ευαισθησία στα ναυάγια, στους ναυτικούς και στους ναυαγούς. Φταίει η οικογενειακή ιστορία όλων μας και η ιστορία της πόλης μας. Μάλλον δεν ξέρει από θάλασσα ο κύριος υπουργός».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL