Επί ποδός βρίσκονται οι αγρότες στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς συσσωρεύονται τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, με αποκορύφωμα τις τεράστιες ανατιμήσεις στο κόστος της ενέργειας.
Οι αγρότες ζητούν, τη μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, επιδότηση ζωοτροφών, μέσων και εφοδίων.

Παράλληλα οι αγρότες ζητούν «να γίνει αλλαγή στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους. Σήμερα αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση».

Μήνυμα πως το μπλόκο των τρακτέρ στη Νίκαια θα στηθεί και θα βάλει «φωτιά» σε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας αντίστοιχα μπλόκα και σε άλλες περιοχές, έστειλε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.
«Δε κρατάμε ούτε μολότοφ, ούτε ρόπαλα, ούτε τίποτε στα χέρια μας, έχουμε έρθει με το τρακτέρ για να λυθούν τα προβλήματά μας. Θέλουμε πολιτικές λύσεις και όχι ΜΑΤ και καταστολή….» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι απέναντι στα τρακτέρ έχουν βρεθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες για ώρες τους εμπόδιζαν να μετακινηθούν. Όπως μεταδίδει το larissanet.gr, μετά από τρεις περίπου ώρες επήλθε μία πρώτη συμφωνία με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτρέπουν στα τρακτέρ να μετακινηθούν για να μπορέσουν να μπουν δεξιά και αριστερά της Εθνικής οδού και να υπάρξει και μία λωρίδα ελεύθερη.
Το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί σε κάθε αγροτική κινητοποίηση, το κεντρικό σημείο αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο, όπου εκεί παίρνονται οι αποφάσεις για την συνέχιση, για τις μορφές των κινητοποιήσεων αλλά και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν.

