Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.4°C28.0°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
21.9°C28.1°C
2 BF 50%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
20.0°C21.0°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.7°C27.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
24.9°C24.9°C
1 BF 39%
Αγρότες / «Το μπλόκο της Νίκαιας θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγρότες / «Το μπλόκο της Νίκαιας θα βάλει φωτιά σε όλη την Ελλάδα»

Αγροτές 1
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Επί ποδός βρίσκονται οι αγρότες στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας, έξω από τη Λάρισα, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, καθώς συσσωρεύονται τα προβλήματα στον πρωτογενή τομέα, με αποκορύφωμα τις τεράστιες ανατιμήσεις στο κόστος της ενέργειας.

https://www.youtube.com/watch?v=MQ9k2zE8Fhs

Οι αγρότες ζητούν, τη μείωση του κόστους παραγωγής, αφορολόγητο πετρέλαιο, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ηλεκτρικό ρεύμα, επιδότηση ζωοτροφών, μέσων και εφοδίων.

αγρότες λαρισα
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Παράλληλα οι αγρότες ζητούν «να γίνει αλλαγή στον Κανονισμό του ΕΛΓΑ, για να ασφαλίζει και να αποζημιώνει στο 100% την παραγωγή από όλους τους φυσικούς κινδύνους. Σήμερα αυτό δεν συμβαίνει σε καμία περίπτωση».

αγρότες 3

Μήνυμα πως το μπλόκο των τρακτέρ στη Νίκαια θα στηθεί και θα βάλει «φωτιά» σε όλη την Ελλάδα, προκαλώντας αντίστοιχα μπλόκα και σε άλλες περιοχές, έστειλε ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

«Δε κρατάμε ούτε μολότοφ, ούτε ρόπαλα, ούτε τίποτε στα χέρια μας, έχουμε έρθει με το τρακτέρ για να λυθούν τα προβλήματά μας. Θέλουμε πολιτικές λύσεις και όχι ΜΑΤ και καταστολή….» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρούδας.

https://youtu.be/PO6jysrSc74
αγρότεσ λαρισα
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Αξίζει να σημειωθεί ότι απέναντι στα τρακτέρ έχουν βρεθεί ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες για ώρες τους εμπόδιζαν να μετακινηθούν. Όπως μεταδίδει το larissanet.gr, μετά από τρεις περίπου ώρες επήλθε μία πρώτη συμφωνία με τις αστυνομικές δυνάμεις να επιτρέπουν στα τρακτέρ να μετακινηθούν για να μπορέσουν να μπουν δεξιά και αριστερά της Εθνικής οδού και να υπάρξει και μία λωρίδα ελεύθερη.

https://youtu.be/AwKHRQm3y9s

Το μπλόκο της Νίκαιας αποτελεί σε κάθε αγροτική κινητοποίηση, το κεντρικό σημείο αναφοράς σε πανελλαδικό επίπεδο, όπου εκεί παίρνονται οι αποφάσεις για την συνέχιση, για τις μορφές των κινητοποιήσεων αλλά και τα επόμενα βήματα που θα ακολουθηθούν.

αγρότεσ - λαρισα
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

 

αγρότες Λάρισα
(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL