Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.5°C17.6°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
12 °C
10.8°C13.7°C
3 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
10.9°C15.5°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.8°C17.5°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.0°C
0 BF 81%
Γιώργος Παυλάκης / Βλέπει αναζωπύρωση Δέλτα και Όμικρον και κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γιώργος Παυλάκης / Βλέπει αναζωπύρωση Δέλτα και Όμικρον και κορύφωση θανάτων τον Απρίλιο

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΛΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΗΣ

Την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας σκιαγράφησε ο γιατρός και ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης σχολιάζοντας ότι «οι σκοτεινότερες ώρες, είναι πριν τη αυγή, τώρα είναι η χειρότερη περίοδος».

Όπως είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ, η χαλάρωση των μέτρων ή το «πέταγμα» της μάσκας θα ήταν λάθος σε αυτή την συγκυρία «γιατί είναι τεράστιο το ιϊκό φορτίο γύρω μας».

Στο πλαίσιο αυτό, ο Γ. Παυλάκης τόνισε ότι «τα δύσκολα δεν είναι πίσω μας» και πως δεν θα έπρεπε να μιλάμε για οποιοδήποτε χαλάρωση.

Η δική του πρόβλεψη, είναι ότι «το επόμενο διάστημα μέχρι το καλοκαίρι πρέπει να αποφευχθεί αυτό που συνέβη την προηγούμενη άνοιξη. Το άσχημο επιδημικό κύμα που θα φέρει χιλιάδες θανάτους», ανέφερε.

«Η πανδημία δε θα φύγει μόνη της κάποιο πρέπει να πούμε και τις δυσάρεστες αλήθειες» είπε και μάλιστα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να «αναζωπυρωθούν» η μετάλλαξη Δέλτα και η Όμικρον, το επόμενο διάστημα.

Σε κάθε περίπτωση δήλωσε πως τα κρούσματα πρέπει να μειωθούν και «δεν είναι δυνατόν να έχουμε το 1/3 των συνολικών κρουσμάτων στα σχολεία και να πανηγυρίζουμε».

«Πρέπει να λέμε τις δυσάρεστες αλήθειες, η επιδημία δεν θα φύγει μόνη της», τόνισε ο καθηγητής ενώ σημείωσε πως «πρέπει να κερδίσουμε το Πάσχα».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL