Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Άδωνις Γεωργιάδης / Προκλητικός - «Λογική και δίκαιη τιμή» τα 47 ευρώ για το PCR
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άδωνις Γεωργιάδης / Προκλητικός - «Λογική και δίκαιη τιμή» τα 47 ευρώ για το PCR

Άδωνις Γεωργιάδης
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Απόλυτα ευχαριστημένος με τη μείωση-κοροϊδία της τιμής των PCR τεστ στα 47 ευρώ εμφανίζεται ο υπουργός Ανάπτυξης. Επιβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν έχει καμία επαφή με την πραγματικότητα, ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε προκλητικά στην ΕΡΤ ότι η τιμή του μοριακού τεστ, που παραμένει δυσβάσταχτη για τα ελληνικά νοικοκυριά, είναι «πολύ λογική και δίκαιη».

«Αναζητήσαμε μέσα από έναν εξαντλητικό διήμερο διάλογο με την ιατρική κοινότητα και τον εργαστηριακό τομέα τη χρυσή τομή που θα εξασφαλίσει την καλύτερη δυνατή τιμή χωρίς τεθεί κίνδυνος για την επάρκεια των τεστ, τη λειτουργία των εργαστηρίων και την ποιότητα των τεστ προτού καταλήξουμε στα 47 ευρώ» υποστήριξε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στη θέση του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου ότι η τιμή δεν έπρεπε να μειωθεί γιατί θα συμπαρασυρθεί η ποιότητα των υπηρεσιών και ότι το κόστος τους έπρεπε να το αναλάβει η πολιτεία, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι από την εποχή του πλαφόν των 60 ευρώ έως σήμερα έχει αποσβεστεί το κόστος των μηχανημάτων που είχαν αγοραστεί και έχει μεγαλώσει το περιθώριο κέρδους, ενώ η Όμικρον έχει πολλαπλασιάσει τη ζήτηση. 

«Η δυνατότητα των εργαστηρίων να λειτουργούν με κέρδος παραμένει και μπορούν να κάνουν τεστ σε χαμηλότερη τιμή» είπε, ενώ πρόσθεσε πως οι μεγάλες αλυσίδες μπορούν να πάνε και χαμηλότερα αλλά τα επαρχιακά δεν μπορούν πιο φθηνά.

Σε ό,τι αφορά τη συνταγογράφηση των PCR, ο Αδ. Γεωργιάδης ανέφερε πως έχει λογική σαν αίτημα αλλά αποτελεί αρμοδιότητα του υπουργείου Υγείας να το αποφασίσει. Κι αυτό γιατί θα ενσωματώνονταν στα έξοδα του ΕΟΠΥ, κάτι που όπως είπε δεν είναι σε θέση να γνωρίζει εάν μπορεί ο ΕΟΠΥ να το επωμιστεί. «Δεν είναι τόσο απλό, πόσα τεστ θα συνταγογραφούνται;» είπε.

Τέλος, σχολιάζοντας τη σκληρή κριτική της αντιπολίτευσης, που υπογραμμίζει ότι εν μέσω εκρηκτικής ακρίβειας τα νοικοκυριά δεν μπορούν να αντέξουν το κόστος των PCR, ο υπουργός επικαλέστηκε και πάλι στην «ατομική ευθύνη» λέγοντας πως ζούμε σε μια δύσκολη συγκυρία που χρειάζεται από τον καθένα η υπευθυνότητα που του αναλογεί. «Ας πούμε ότι το κράτος πλήρωνε όλα τα τεστ. Αυτό δεν είναι δωρεάν, τα δικά μας λεφτά ξοδεύει το κράτος. Θα έπρεπε να αυξηθούν οι φόροι» ήταν το επιχείρημα που χρησιμοποίησε, σφόδρα ενοχλημένος μάλιστα που του τέθηκαν τέτοια ζητήματα «στην τηλεόραση της ΕΡΤ» όπως είπε.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL