Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.4°C22.8°C
3 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.2°C20.2°C
2 BF 56%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.0°C15.4°C
4 BF 87%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
2 BF 55%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.7°C
0 BF 77%
Κυριάκος Μητσοτάκης / Υπό την πίεση Τσίπρα ανακοίνωσε rapid tests στις εκκλησίες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κυριάκος Μητσοτάκης / Υπό την πίεση Τσίπρα ανακοίνωσε rapid tests στις εκκλησίες

Εκκλησία
(EUROKINISSI/ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

«Θα πρέπει να καταλάβουμε ότι οι εκκλησίες είναι ανοιχτοί χώροι λατρείας. Ίσως ο κ. Τσίπρας δεν έχει αισθανθεί ποτέ την ανάγκη να μπει σε μια εκκλησία, να ανάψει ένα κερί. Δεν υπάρχει κάποιος στην πόρτα να τον ελέγξει αν θέλει να το κάνει».

Αυτά έλεγε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις 3 Νοεμβρίου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Mega, διαφωνόντας κάθετα με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα για είσοδο στις εκκλησίες με rapid test. Ο δε κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου κατηγορούσε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «προσεγγίζει την πανδημία με όρους ψήφων και πολιτικού κόστους». Από την πλευρά του ο Άδωνις Γεωργιάδης έλεγε ότι δεν εξισώνεται η πίστη με τα κομμωτήρια και για αυτό δεν μπορούν να καθιερωθούν υποχρεωτικά rapid test στις εκκλησίες.

Σήμερα στο διάγγελμά του αποφάσισε τελικά να υιοθετήσει την πρόταση που τόσο λοιδορούσε, ανακοινώνοντας μάλιστα στο διάγγελμά του ότι η πολιτεία θα κάνει δειγματοληπτικούς ελέγχους.

«Όσον αφορά τις λειτουργίες στις εκκλησίες, επαναλαμβάνω ότι οι πιστοί που δεν θα έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να προσκομίζουν αρνητικό εργαστηριακό τεστ. Αυτό, άλλωστε, προβλέπει και η εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου την οποία καλούνται τώρα να επιτηρούν οι φορείς της αλλά και, δειγματοληπτικά, η Πολιτεία» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Άραγε τι μεσολάβησε μέσα σε 15 μέρες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης άλλαξε γνώμη και υιοθέτησε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ που τόσο λοιδωρούσε;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL