Live τώρα    
26°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.5°C28.0°C
3 BF 37%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C27.3°C
4 BF 49%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
25 °C
24.9°C28.2°C
0 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.9°C23.0°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
25.9°C27.4°C
3 BF 41%
Μένιος Φουρθιώτης / «Νέο πλήγμα στην αξιοπιστία της ενημέρωσης η επανεμφάνισή του»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μένιος Φουρθιώτης / «Νέο πλήγμα στην αξιοπιστία της ενημέρωσης η επανεμφάνισή του»

Ο Μένιος Φουρθιώτης
(FACEBOOK.COM/ΜΕΝΙΟΣ ΦΟΥΡΘΙΩΤΗΣ)

«Στις πολλές αρνητικές ιδιαιτερότητες που… κατακτά την τελευταία διετία ο χώρος των ελληνικών ΜΜΕ (κάποιες συζητούνται καιρό τώρα σε διεθνές επίπεδο και μας καθιστούν δακτυλοδεικτούμενους) έρχεται να προστεθεί άλλη μία: Υπόδικος για δύο κακουργήματα και πολλαπλάσια πλημμελήματα, άρτι αποφυλακισθείς μετά την προφυλάκισή του, επανεκδίδει την εφημερίδα, τα “έργα και οι ημέρες” της οποίας προσμετρώνται στην εμπλοκή του με την Δικαιοσύνη». Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος, σχολιάζοντας την επανεμφάνιση του Μένιου Φουρθιώτη και την επιστροφή της εφημερίδας «Αποκαλυπτικά».

«Αξιοπρόσεχτος υπήρξε ο όρος για την προσωρινή αποφυλάκιση του κ. Μένιου Φουρθιώτη, να του απαγορευθούν οι τηλεοπτικές εμφανίσεις, ενώ την ίδια στιγμή του επιτρέπεται η επανεμφάνισή του στον …εκδοτικό στίβο» επισημαίνει η δημοσιογραφική παράταξη.

«Η Συσπείρωση Δημοσιογράφων Δούρειος Τύπος αγνοεί πραγματικά αν υπάρχει ανάλογη περίπτωση “εκδότη” κάπου στον κόσμο. Σε κάθε περίπτωση όμως τίθεται το σοβαρό ερώτημα σε ποιες δυνάμεις στηρίζεται το νέο εκδοτικό εγχείρημα. Αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι πως τα πλήγματα στην αξιοπιστία της ενημέρωσης το τελευταίο διάστημα έρχονται απανωτά. Υποχρέωση του κλάδου, των θεσμικών του οργάνων, όλων των συναδέλφων, είναι να τα αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά» καταλήγει.  
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL