Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Πειραιάς / Ζήτημα ποινικών ευθυνών για τον ΟΛΠ θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πειραιάς / Ζήτημα ποινικών ευθυνών για τον ΟΛΠ θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

ΠΛΟΙΟ

Την απόσυρση της τροποποίησης της σύμβασης για το λιμάνι του Πειραιά ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιώντας ότι τυχόν κύρωσή της από τη Βουλή αύριο θα εμπλέξει σε ποινικά αδικήματα τους υπουργούς που την υπογράφουν.

«Βρείτε έναν εύσχημο τρόπο. Βρείτε έναν τρόπο δήθεν να την επαναδιαπραγματευθείτε. Εάν προχωρήσετε σε αυτή τη σύμβαση, δεν θα μπορέσει κανείς να εμποδίσει κανέναν να σας εκθέσει σε βαρύτατη ποινική διερεύνηση ευθυνών που απορρέουν από αυτό το οποίο πάτε να διαπράξετε» προειδοποίησε ο Γιάννης Ραγκούσης.

Τόνισε δε πως η κυβέρνηση επιχειρεί με την τροποποίηση της σύμβασης να καλύψει τις ευθύνες της ΟΛΠ - COSCO για τη μη εκπλήρωση των συμβατικών της υποχρεώσεων, οι οποίες έχουν υλοποιηθεί μόλις στο 38%.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «η κυβέρνηση έχει υπογράψει μια σύμβαση και ζητεί την υπερψήφιση από τους βουλευτές της πλειοψηφίας ότι η μη πραγματοποίηση των υποχρεωτικών επενδύσεων επί πέντε χρόνια από την ΟΛΠ - COSCO εκφεύγει της ευθύνης που έχει η COSCO», σε συνέχεια αντίστοιχης στάσης της κυβέρνησης έναντι του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

«Έχουμε ημερολόγιο όλων των διαδικασιών κάθε έργου και είμαστε σε θέση να πιστοποιήσουμε και να αποδείξουμε ότι αυτό που λέει η κυβέρνηση και έχει υπογράψει είναι ψέμα, είναι εξαπάτηση» υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Γ. Ραγκούσης.

Ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης ισχυρίστηκε ότι, αν η κυβέρνηση δεν αναθεωρούσε τη σύμβαση, η επένδυση στο λιμάνι του Πειραιά θα σταματούσε εν μέσω μιας μακρόχρονης δικαστικής διαμάχης που θα διαρρήγνυε τις σχέσεις της χώρας μας με την COSCO και «κατ’ επέκταση βεβαίως με το κινεζικό κράτος».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL