Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.5°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
3 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.4°C19.4°C
3 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.9°C14.6°C
0 BF 71%
Κορωνοϊός / Πότε ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίων για υγειονομικούς και άτομα άνω των 60
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Πότε ξεκινά η χορήγηση τρίτης δόσης εμβολίων για υγειονομικούς και άτομα άνω των 60

(EUROKINISSI/POOL INTIME NEWS/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ)

«Oι υγειονομικοί φτάνουν τους 8 μήνες από τότε που έκαναν το εμβόλιο που σημαίνει ότι πρέπει να εμβολιαστούν με την 3η δόση καθώς υπάρχει η άμεση επαφή με τον ασθενή», ανέφερε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, σημειώνοντας ότι αυτό θα έπρεπε να γίνει και νωρίτερα.

Στο πλαίσιο αυτό όπως είπε θα ανακοινωθεί η 3η δόση για τους υγειονομικούς και τους άνω των 60, ενώ υπογράμμισε πως ήδη τρέχουν τα ραντεβού για τις ομάδες υψηλού κινδύνου. 

Ερωτηθείσα για την επιλογή να εμβολιαστούν αρχικά με την τρίτη δόση οι 60 ετών και πάνω και οι υγειονομικοί, εξήγησε πως στην Ελλάδα πάμε πιο σιγά όσο αφορά τις εισηγήσεις σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες καθώς περιμένουμε τις μελέτες και μετά προχωρούμε. «Δεν υπάρχει τόσο υλικό όσο έχουν οι ξένες χώρες με εκατομμύρια εμβολιασμένους» είπε ενδεικτικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Όπως ανέφερε στον ΣΚΑΙ με την πάροδο του χρόνου μειώνεται η αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Παράλληλα, η κ. Παγώνη εξέφρασε τον προβληματισμό των ειδικών για τα χαμηλά ποσοστά των εμβολιασμών στα παιδιά και δήλωσε ότι μπορεί να υπάρχει έξαρση με το άνοιγμα των σχολείων. 

Σύμφωνα με την ίδια οι εμβολιασμοί στα παιδιά 12-15 ετών φτάνουν μόλις το 13% και στα παιδιά 15-17 ετών μόλις στο 21% και έκανε έκκληση στους γονείς σε συνεννόηση με τον παιδίατρό τους να προχωρήσουν στους εμβολιασμούς των παιδιών τους.

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως οι ειδικοί θα έχουν μια πιο ξεκάθαρη κατάσταση για την εξέλιξη του κορωνοιού τα Χριστούγεννα αρχές Οκτωβρίου τέλος Σεπτεμβρίου.

Με αυτήν τη νόσο δεν ξεμπλέκουμε εύκολα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL