Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.8°C
1 BF 60%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.8°C13.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
9.0°C16.0°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
9 °C
8.9°C11.3°C
0 BF 81%
Πυρκαγιά στην Αττική / Η στιγμή της επίθεσης κατά του συνεργείου του Open
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πυρκαγιά στην Αττική / Η στιγμή της επίθεσης κατά του συνεργείου του Open

Επίθεση στο Open
(SCREENSHOT/OPEN)

Σοκ και αποτροπιασμό προκαλεί η επίθεση που δέχτηκαν δημοσιογράφοι και τεχνικοί του Open που βρισκόταν στους Θρακομακεδόνες μεταδίδοντας τις τελευταίες εξελίξεις από τα πύρινα μέτωπα.

Αρχικά υπήρξε φραστική επίθεση προς τον δημοσιογράφο Κώστα Αλατζά ενώ στη συνέχεια ομάδα περίπου 15 ατόμων επιτέθηκε στο αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε η δημοσιογράφος Ελευθερία Σπυράκη.

Το περιστατικό μεταδόθηκε ζωντανά καθώς υπήρχε απευθείας σύνδεση με τα δημοσιογραφικά συνεργεία να γίνονται θύματα επίθεσης εν ώρα εργασίας με τη σύνδεση να διακόπτεται απότομα εξαιτίας της επίθεσης. Σύμφωνα με πληροφορίες τις τελευταίες ημέρες οργανωμένες ομάδες ακροδεξιών κινούνται στις περιοχές των καμμένων εκτάσεων.

Λίγα λεπτά αργότερα η Ελευθερία Σπυράκη μίλησε εκ νέου στην μαραθώνια ενημερωτική εκπομπή του Open για τις φωτιές και περιέγραψε το πώς ακριβώς συνέβησαν τα γεγονότα αναφέροντας ότι ομάδα περίπου 15 ατόμων τους εξύβρισαν και τους επιτέθηκαν. Μάλιστα ο οπερατέρ έπεσε και θύμα κλοπής, καθώς του αφαίρεσαν την τσάντα του με τα προσωπικά του αντικείμενα.

Οι δράστες της επίθεσης αποχώρησαν ανενόχλητοι, παρ' ότι λίγα μέτρα πιο κάτω υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη που είχε μπλοκάρει τον δρόμο.

ΣΥΡΙΖΑ: Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα

«Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού Open, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού, μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και προσθέτει:

«Προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα.

Η συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης είναι δεδομένη.

Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία».

Εξηγήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά ο Νάσος Ηλιόπουλος ο οποίος κατήγγειλε την πρωτοφανή επίθεση. «Καταγγέλλουμε την επίθεση που δέχθηκαν δημοσιογράφοι και συνεργεία του τηλεοπτικού σταθμού Open. Μας προκαλεί πολλά ερωτηματικά η μη παρέμβαση των αστυνομικών που βρισκόντουσαν στο σημείο, όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι  που δέχτηκαν την επίθεση.

Περιμένουμε άμεσα εξηγήσεις από τον αρμόδιο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη. Να είναι καθαρό προς κάθε κατεύθυνση ότι παρακρατικές πρακτικές με στόχο τον περιορισμό της ενημέρωσης των πολιτών δεν θα γίνουν ανεκτές» τονίζει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

Απαντήσεις από τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ζητά και ο τομεάρχης Προστασίας Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Χρήστος Σπίρτζης. «Το γεγονός ότι αστυνομικοί κοιτούσαν άπραγοι την φασιστική επίθεση στην Ελευθερία Σπυράκη και τον Κώστα Αλατζά, το δημοσιογραφικό συνεργείο του Open, μπορεί να σημαίνει δυο πράγματα: Ή ότι είχαν εντολή να μην παρέμβουν ή ότι ήταν σε συνεννόηση με τους φασίστες. Ο κ. Χρυσοχοΐδης οφείλει να απαντήσει άμεσα τι ισχύει» σημειώνει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL