Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Προκαταρκτική / Υπόθεση Καλογρίτσα χωρίς κανέναν Καλογρίτσα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προκαταρκτική / Υπόθεση Καλογρίτσα χωρίς κανέναν Καλογρίτσα

Προανακριτική Τζάκρη
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Τρανή επιβεβαίωση ότι η ΝΔ δεν ενδιαφέρεται για την διερεύνηση της υπόθεσης Καλογρίτσα, αλλά για φτηνούς και ευκαιριακούς εντυπωσιασμούς, αποτελεί η αντιδικονομική αίτηση από τον εισηγητή της ΝΔ στην Προκαταρκτική για τον Νίκο Παππά, Θανάση Πλεύρη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Συγκεκριμένα, η ΝΔ ζήτησε χθες, ο μεν Βλαδίμηρος – Ιωάννης Καλογρίτσας να μην εμφανιστεί καθόλου, μολονότι είναι εκ των κυρίων πρωταγωνιστών της υπόθεσης, ο δε Χρήστος Καλογρίτσας που πρωταγωνίστησε στην εν λόγω υπόθεση και με τρόπο που επισκιάζει την συμμετοχή οποιουδήποτε άλλου σε αυτήν να μην εξεταστεί καν πρώτος, αλλά μετά την εξέταση «ενδιάμεσων προσώπων».

Μάλιστα, ο Θ. Πλεύρης μιλώντας σήμερα στα «Παραπολιτικά 90,1» δήλωσε ότι «η όλη ένταση δημιουργήθηκε γιατί ήθελε σώνει και καλά ο ΣΥΡΙΖΑ να παρακαμφθεί η σειρά που είχε ορίσει και ο Εισαγγελέας και ο Πταισματοδίκης και να ξεκινήσουμε από τον κ. Χρήστο Καλογρίτσα και από τον κ. Βλαδίμηρο Καλογρίτσα ο οποίος δεν αναφέρεται καθόλου, εννοώ στους μάρτυρες που είχε εξετάσει ο Εισαγγελέας. Εμείς είπαμε ότι αν κριθεί να εξεταστεί ο κ. Βλαδίμηρος θα εξεταστεί σε άλλο επίπεδο που αφορά την πορεία των 3 εκατομμυρίων που αυτό είναι προς το τέλος της υπόθεσης , ο δε κ. Χρήστος Καλογρίτσας θα μπει στη σειρά που εξετάστηκε και από τον Εισαγγελέα».

Δηλαδή, οι πρωταγωνιστές οι οποίοι κατά νομική ανάγκη και κατά δικονομική επιταγή θα πρέπει να ακουστούν πρώτοι για να καθοριστεί το ιστορικό της υπόθεσης που διερευνάται και να οριοθετηθεί το αντικείμενο της διαδικασίας, ζητήθηκε από την ΝΔ να μην παραστούν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ ζήτησε το ίδιο και για τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας  Γιάννη Στουρνάρα που είναι υπεύθυνος όχι μόνο για να ιχνηλατήσει την πορεία του εξεταζόμενου ποσού των 3 εκατ. ευρώ αλλά είναι, κυρίως, ο επόπτης της μοναδικής μη συστημικής τράπεζας της Ελλάδας, -Τράπεζας Αττικής- η οποία είχε ιδιαίτερο και κορυφαίο συναλλακτικό ρόλο στην ερευνώμενη υπόθεση.

Για «προσπάθεια εξαίρεσης από την διαδικασία των κρισιμότερων μαρτύρων, η μαρτυρία των οποίων θα μπορούσαν να αποτελέσουν το κύριο αποδεικτικό μέσο για την πλήρη και αποτελεσματική έρευνα της υποθέσεως» κάνει λόγο η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στην Προανακριτική, Θεοδώρα Τζάκρη.

«Η ΝΔ, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να γυρίσει την σε βάρος της σωρρευόμενη δυσαρέσκεια, επινοεί σκάνδαλα χωρίς τάχα πρωταγωνιστές, αναζητά δήθεν τραπεζικά σκάνδαλα χωρίς εμπλοκή τραπεζίτη και φιλοτεχνεί μια ψευδεπίγραφη υπόθεση σκανδάλου για να κρύψει τα άπειρα πραγματικά σκάνδαλα που χαρακτηρίζουν ιστορικά τον κυβερνητικό της βίο μέχρι σήμερα», υπογράμμισε η ίδια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL