Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.9°C21.9°C
2 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.2°C19.9°C
2 BF 43%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.0°C20.4°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
3 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.4°C18.9°C
2 BF 42%
Lockdown / Μπαράζ συνεδριάσεων των λοιμωξιολόγων στη σκιά του «καπελώματος» από την κυβέρνηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown / Μπαράζ συνεδριάσεων των λοιμωξιολόγων στη σκιά του «καπελώματος» από την κυβέρνηση

Κατάστημα στην Αθήνα εν μέσω lockdown
(EUROKINISSI/ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ)

Έκτακτη συνεδρίαση υποεπιτροπής των λοιμοξιωλόγων πραγματοποιήθηκε αργά το απόγευμα της Τρίτης, στο επίκεντρο της οποίας τέθηκαν τα επιδημιολογικά στοιχεία κυρίως της Πάτρας, της Κοζάνης και της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια ώρα τα κρούσματα σήμερα έφτασαν 4.309 ενώ καταγράφηκε αρνητικό ρεκόρ θανάτων για το 2021 με 79 ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Παράλληλα, έντονη είναι η ανησυχία των ειδικών καθώς στα λύματα περιοχών της χώρας καταγράφεται αύξηση του ιικού φορτίου. Συγκεκριμένα στην Θεσσαλονίκη εντοπίζεται αύξηση +56%, στο Βόλο και στην Ξάνθη +88%.

Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση την περασμένη Παρασκευή αρχικά ανακοίνωσε το άνοιγμα του λιανεμπορίου σε Πάτρα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη ωστόσο λίγο αργότερα αναίρεσε την εν λόγω απόφαση δείχνοντας την επιτροπή των λοιμωξιολόγων χωρίς να αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις αλλοπρόσαλλες αποφάσεις της.

Αποφάσεις που αλλάζουν από ώρα σε ώρα καθώς σήμερα το πρωί ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος μιλώντας στο Mega σχετικά με το τι θα γίνει το Πάσχα και αν θα επιτραπούν οι διαδημοτικές μετακινήσεις δήλωσε ότι είναι «νωρίς ακόμα να δώσουμε τέτοιες πληροφορίες».

Ωστόσο, δύο περίπου ώρες αργότερα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ αυτή τη φορά μίλησε εκτενώς για την νέα «εξαγγελία» της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «η λογική είναι ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων είναι λογικό να επιτραπεί η υπερτοπική μετακίνηση κατά την διάρκεια του Πάσχα», την ώρα μάλιστα που οι επιστήμονες προειδοποιούσαν για πιθανό νέο ρεκόρ κρουσμάτων με πάνω από 5.000 την Τρίτη ή την Τετάρτη.

Και ενώ η κυβέρνηση κάνει λόγο για «μικρή και διαχειρίσιμη» αναμονή διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ, το σύστημα υγείας εμφανίζει όπως μαρτυρούν υγειονομικοί, οι οποίοι παλεύουν για τα αυτονόητα, χαρακτηριστικά κατάρρευσης χωρίς ορίζοντα τερματισμού.

Επίσης, ενδεικτικό της προχειρότητας της κυβέρνησης αποτελεί το γεγονός ότι το «βαρύ» όπλο για την σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα αποτελούν κυρίως τα self tests για τα οποία εκφράζονται ισχυρές επιφυλάξεις ακόμη και από τον Σωτήρη Τσιόδρα.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολίων, το οποίο αποπειράθηκε να προαναγγείλει ο Γ. Γεραπετρίτης «καπελώνοντας» για άλλη μία φορά τους ειδικούς, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκε μεν στη σημερινή συνεδρίαση ωστόσο θα ξαναβεθεί στο μικροσκόπιο των ειδικών και αύριο.

Συγκεκριμένα συζητείται το αν στις 12 Απριλίου θα επαναλειτουργήσουν οι σχολικές μονάδες και η επαναλειτουργία αφορά όλες τις τάξεις ή μόνο την Γ’ Λυκείου λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL