Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Κώστας Παπαδάκης στην «Α» / Τι συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κώστας Παπαδάκης στην «Α» / Τι συμβαίνει με τη Χρυσή Αυγή;

Ο Γιάννης Λαγός
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Βαρύτατες αιχμές εναντίον της κυβέρνησης, αλλά και του Ευρωκοινοβουλίου, αφήνει ο συνήγορος πολιτικής αγωγής στην ιστορική δίκη της Χρυσής Αυγής Κ. Παπαδάκης σχετικά με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην άρση ασυλίας του Γ. Λαγού, αλλά και την ανοχή στη δράση της εγκληματικής οργάνωσης. Αναλυτικά η δήλωση:

"Με απελπιστικά αργό ρυθμό και χωρίς καμία πίεση ούτε από την ελληνική κυβέρνηση ούτε από το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο και τις διαδικασίες του κινείται (;) η άρση της ευρωβουλευτικής ασυλίας του καταδικασμένου για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης σε ποινή κάθειρξης 13 ετών Γιάννη Λαγού.

Οφείλονται εξηγήσεις και ενημέρωση και από τους δύο για τις 2.000 σελίδες από το υλικό της δίκης, ποιος τις επέλεξε, τι αντιπροσωπεύουν από μία ακαθαρόγραφη ακόμα απόφαση, που όμως αρκεί το απόσπασμά της για να εκτελεστεί, γιατί εστάλησαν αμετάφραστες και εν τέλει πού οφείλεται αυτή η τεράστια καθυστέρηση, που, όπως γράφεται, θα συνεχιστεί ίσως και μέχρι το καλοκαίρι.

Η αίσθηση ατιμωρησίας συνεχίζεται. Ο Λαγός απολαμβάνει ασυλία, ο Παππάς είναι ασύλληπτος, τα γραφεία τους μένουν ανοιχτά, το Μέτωπο Νεολαίας τους προκαλεί, η Χ.Α. διοργανώνει ανενόχλητη, σε αντίθεση με τους αντιεθνικιστές, συνάθροιση για τα  Ίμια.

Ενθαρρυμένοι προφανώς όχι μόνο από τις χαμηλές ποινές που τους επιβλήθηκαν, αλλά και από όλα τα παραπάνω, καθώς και από το σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, που εφαρμόζει ακροδεξιές πρακτικές που μοιάζουν να δικαιώνουν πολλά από αυτά που πρεσβεύει η Χρυσή Αυγή, ένας - ένας οι έγκλειστοι κατάδικοι της πρόσφατης απόφασης για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, προτού ακόμα αυτή καθαρογραφεί, υποβάλλουν αιτήσεις αναστολής - αποφυλάκισης. Τι άλλο θα δούμε;".

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL