Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.1°C17.0°C
3 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
11.4°C13.8°C
2 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
10.4°C14.4°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
11.5°C14.1°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
1 BF 75%
Κορωνοϊός / Νεκροί δύο ακόμη υγειονομικοί - Στους 22 συνολικά
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κορωνοϊός / Νεκροί δύο ακόμη υγειονομικοί - Στους 22 συνολικά

Eurokinissi

Στους 22 ανέρχονται οι υγειονομικοί που έχασαν τη ζωή τους κατά τη μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς ακόμη δύο εργαζόμενοι του ΕΣΥ κατέληξαν μετά από επιπλοκές της νόσου, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ. Οι δύο εργαζόμενοι σε δημόσια νοσοκομεία υπέκυψαν ενώ ήταν διασωληνωμένοι λόγω των επιπλοκών του κορωνοϊού.

Πρόκειται για έναν 61χρονο γενικό χειρουργό και διευθυντή του Κέντρο Υγείας Λάρισας και τον 56χρονο διευθυντή της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Καρδίτσας.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ κατέληξε μετά από εγκεφαλικό που υπέστη μετά από εφημερία ένας 45χρονος γιατρός στον Βόλο, ενώ είχε ξεπεράσει τον κορωνοϊό από τον οποίο νόσησε.

«Δυστυχώς ο τραγικός κατάλογος των συναδέλφων που χάνουν τη ζωή τους στον υγειονομικό πόλεμο από τον εχθρό (αόρατος αλλά αναμενόμενος) δεν έχει τέλος. Άλλοι δύο συνάδελφοι, από Θεσσαλία, κατέληξαν σε ΜΕΘ κορονοϊού ανεβάζοντας το τραγικό απολογισμό σε 22», αναφέρει σε σχετική δήλωσή του ο Μιχάλης Γιαννάκος. Όπως σημειώνει επίσης «οι περισσότεροι νεκροί εργαζόμενοι είναι από τις υγειονομικές μονάδες της Βορείου Ελλάδος και της Θεσσαλίας. Στα μέρη που διεξήχθησαν οι σφοδρότερες μάχες του υγειονομικού πολέμου»

Ο 61χρονος νοσηλεύτηκε από 7 Δεκεμβρίου στο Γεν. Νοσοκομείο Λάρισας πρώτα σε κλινική και επί πολλές ημέρες στη ΜΕΘ διασωληνωμένος και κατέληξε πριν από τέσσερις ημέρες.

Ο 56χρονος νοσηλεύτηκε πρώτα σε κλινική κορωνοϊού του νοσοκομείου Καρδίτσας. Επιβαρύνθηκε η υγεία του διασωληνώθηκε και επειδή η ΜΕΘ του νοσοκομείου ήταν γεμάτη διεκομίσθη στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας. Πήγαινε καλύτερα αποσωληνώθηκε, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε και χθες κατέληξε.

Όσον αφορά τον 45χρονο γιατρό από τον Βόλο, Ο Μ. Γιαννακός αναφέρει ότι  «εργαζόταν στα τεπ και το εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου του Βόλου. Έπαθε εγκεφαλικό μετά από εφημερία και ενώ είχε ξεπεράσει το κορωνοϊό από τον οποίο είχε νοσήσει. Διασωληνώθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου, στο οποίο δεν υπήρχε κλίνη γενικής ΜΕΘ. Διασωληνώθηκε την Παρασκευή. Κενή κλίνη γενικής ΜΕΘ δεν υπήρχε σε κανένα νοσοκομείο της Θεσσαλίας να διακομισθεί. Μετατράπηκαν σχεδόν όλες σε ΜΕΘ κορωνοϊού. Έτσι διεκομίσθη σε ΜΕΘ ιδιωτικού θεραπευτηρίου στη Λάρισα. Δυστυχώς κατέληξε».

Σημειώνει παράλληλα ότι ο θάνατος του από εγκεφαλικό δεν μπορεί να αποκλειστεί ότι έχει σχέση με την εργασιακή εξουθένωση των υγειονομικών.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL