Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
Εμβόλιο / «Σε καμία των περιπτώσεων» προαπαιτούμενο το πιστοποιητικό για τους τουρίστες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εμβόλιο / «Σε καμία των περιπτώσεων» προαπαιτούμενο το πιστοποιητικό για τους τουρίστες

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΕΣ ΑΦΙΞΕΙΣ ΜΑΣΚΕΣ ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ
ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ/ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

«Σε καμία των περιπτώσεων» δεν θα ζητηθεί πιστοποιητικό εμβολιασμού από τους ταξιδιώτες που θέλουν να επισκεφτούν την Ελλάδα αυτό το Καλοκαίρι ούτε θα γίνει ο εμβολιασμός προϋπόθεση για να ταξιδέψει κάποιος, είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο αρμόδιος υπουργός Χάρης Θεοχάρης. «Ακριβώς» επιβεβαίωσε ο ίδιος, απαντώντας σε ερώτηση για το αν κάποιος που φτάνει στην Ελλάδα θα περνάει απλώς με το διαβατήριό του εφόσον έχει και πιστοποιητικό εμβολιασμού, ενώ εάν δεν το διαθέτει θα υπόκειται σε περιορισμούς. Όπως είπε, θα υπάρχουν διαθέσιμα rapid test και pcr test, αλλά με τον εμβολιασμό να είναι πλέον σε εξέλιξη στους πληθυσμούς στις χώρες προέλευσης των τουριστών, «αυτός που έχει εμβολιαστεί θα περνάει ελεύθερα ... δεν είναι τόσο μεγάλος κίνδυνος όσο οι υπόλοιποι».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία αυτή εκτίμηση δεν έχει τεκμηριωθεί επιστημονικά, καθώς τα εμβόλια που έχουν εγκριθεί και χρησιμοποιούνται στην Δύση (Pfizer/BioNTech, Moderna, Astrazeneca/Oxford) παρουσιάζουν μεγάλα ποσοστά αποτελεσματικότητας στην αποτροπή συμπτωμάτων της νόσου covid-19 αλλά δεν έχει επιβεβαιωθεί το κατά πόσο εμποδίζουν το να κολλήσει κάποιος τον SARS-CoV-2 και να μείνει ασυμπτωματικός, ή να τον μεταδόσει αντίστοιχα, κάτι που έχουν εκτενώς τονίσει διεθνή ΜΜΕ και πρακτορεία ειδήσεων.

Ο κ. Θεοχάρης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την χρονιά που έρχεται στον τουρισμό, αν και παραδέχθηκε ότι «αλλάζουν οι συνήθειες των καταναλωτών, κανείς δεν κλείνει έξι, επτά, οκτώ μήνες πριν ... κανονικά αρχές Μαρτίου θα ξέραμε πώς θα πήγαινε η χρονιά, τώρα αυτό δεν ισχύει», ενώ παράλληλα «υπάρχει αβεβαιότητα υγειονομική».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL