Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.9°C
1 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C22.8°C
1 BF 79%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
23.8°C28.7°C
1 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
32 °C
27.5°C32.7°C
5 BF 24%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
21.9°C21.9°C
1 BF 63%
Lockdown Θεοφάνεια / Άτολμος ο Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι στην Εκκλησία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Lockdown Θεοφάνεια / Άτολμος ο Μητσοτάκης πετάει το μπαλάκι στην Εκκλησία

ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ
(EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

Την ίδια ώρα που εκκλησίες σε όλη τη χώρα καλούν τους πιστούς να κάνουν τηλεφωνικά κράτηση για στασίδι για τις λειτουργίες των Θεοφανείων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο στο περιθώριο της ορκωμοσίας των νέων μελών της κυβέρνησης.

Συνάντηση κατά την οποία, σύμφωνα με ανακοίνωση του Μαξίμου, εξέφρασε απλώς τον προβληματισμό του στον Αρχιεπίσκοπο για την χθεσινή απόφαση της Ιεράς Συνόδου να παραβιάσει τα απαγορευτικά μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Από την ανακοίνωση του Μαξίμου, προκύπτει ότι ο πρωθυπουργός στην ουσία άτολμος πέταξε την ευθύνη στον Αρχιεπίσκοπο, καλώντας τον η Εκκλησία να αναλάβει τις δικές της ευθύνες και «να συνδράμει στη μεγάλη προσπάθεια να περιοριστούν οι επιπτώσεις της πανδημίας, ώστε να επιστρέψουν τα παιδιά μας, το συντομότερο δυνατόν, στα σχολεία». 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σύμφωνα με την ανακοίνωση, τόνισε, επίσης,  την ανάγκη αυστηρής τήρησης των μέτρων και των υγειονομικών κανόνων από όλους και επισήμανε ότι η Εκκλησία οφείλει, όπως έκανε μέχρι σήμερα, να δίνει το θετικό παράδειγμα και να είναι αρωγός στον κοινό αγώνα.

Να σημειωθεί, ότι μέχρι στιγμής η Ιερά Σύνοδος εμμένει στην ομόφωνη απόφασή της να ανοίξουν οι ναοί ενώ πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει αναφέρουν ότι ο Ιερώνυμος θα κάνει τον αγιασμό των υδάτων σε παραλία της Αττικής ενώ τα περιοριστικά μέτρα για τον κορωνοϊό το απαγορεύουν ρητά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο εκπρόσωπος Τύπου της Ιεράς Συνόδου, Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως Αθηναγόρας, είχε εκφράσει την ενόχληση του Αρχιεπισκόπου για τον αιφνιδιασμό της κυβέρνησης, αφήνοντας παράλληλα παράθυρο για να βρεθεί η «χρυσή τομή».

Παραμένει άγνωστο αν στην κατ΄ιδίαν συνάντση πρωθυπουργού – Αρχιεπισκόπου τέθηκε θέμα για το εάν αστυνομικές δυνάμεις θα επιτηρούν τους ναούς και εάν θα προχωρήσουν σε συλλήψεις και πρόστιμα εάν διαπιστώσουν ανοιχτές εκκλησίες με παρουσία πιστών.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL