Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C24.1°C
1 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.1°C23.2°C
3 BF 62%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
21 °C
21.0°C27.0°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
22.5°C27.1°C
1 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C20.9°C
3 BF 64%
Oil One / Δικαίωση των αγώνων για την απορρύπανση Κερατσινίου – Δραπετσώνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Oil One / Δικαίωση των αγώνων για την απορρύπανση Κερατσινίου – Δραπετσώνας

oil one

Κόλαφος για την Oil One, συμφερόντων Μελισσανίδη, η δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον δήμαρχο Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστο Βρεττάκο. Η εταιρεία επεξεργασίας πετρελαιοειδών είχε καταθέσει αγωγή εναντίον του δημάρχου για συκοφαντική δυσφήμηση με αξίωση 500.000 ευρώ και φυλάκιση ενός έτους.  Όμως το δικαστήριο απέρριψε τον ισχυρισμό της εταιρείας και δικαίωσε απολύτως τους αγώνες των κατοίκων, που διεκδικούν απορρύπανση της εν πολλοίς αποβιομηχανοποιημένης περιοχής και σταδιακή αποκατάστασή της.

Συγκεκριμένα το δικαστήριο αποδέχθηκε τις ομόφωνες αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Κερατσινίου - Δραπετσώνας αναφορικά με το ομόθυμο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για απομάκρυνση των εγκαταστάσεων της εταιρείας.

«Η αξιοποίηση της πρώην βιομηχανικής ζώνης εμπεριείχε και ακόμη ένα όφελος προς τους κατοίκους της περιοχής, που ήταν η μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης» αναφέρεται στην απόφαση του δικαστηρίου. Δικαιώνοντας, μάλιστα, στη θέση του δημάρχου και των κατοίκων επισημαίνεται πως «η χορήγηση άδειας λειτουργίας ενός ακόμη εργοστασίου, σε χρόνο κατά τον οποίον διεκδικούνταν η πλήρης αποβιομηχάνιση της περιοχής, θορύβησε εύλογα τους κατοίκους και τους φορείς της πόλης».

Παράλληλα το δικαστήριο αποδέχθηκε την επιχειρηματολογία του δημάρχου αναφορικά με την επικινδυνότητα της εγκατάστασης των δεξαμενών πετρελαιοειδών της Oil One σε ενδεχόμενο ανάφλεξης. «Η πιθανότητα πρόκλησης ατυχήματος δεν μπορεί να εκμηδενιστεί, ενώ οι συνέπειες ενός τέτοιου ατυχήματος, αναλόγως της έκτασής του, είναι δυνητικά ανυπολόγιστες τόσο για το θαλάσσιο και χερσαίο περιβάλλον, όσο και για τη δημόσια υγεία».

Για «δικαστική απόφαση που δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων για μια καλύτερη ζωή» κάνει λόγο ο δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος. Αφού υπογραμμίζει ότι η απόρριψη της αγωγής της Oil One εναντίον συνιστά «από μόνη της ένα σημαντικό γεγονός», σημειώνει: «Το σκεπτικό της απόφασης δέχεται επί της ουσίας αυτό που οι πολίτες φωνάζουν εδώ και πέντε χρόνια και αποτελεί όπλο στα χέρια των κατοίκων της πόλης στον αγώνα τους για την άμεση μετεγκατάσταση των βιομηχανιών μέσα από τα σπίτια μας».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL