Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.3°C15.9°C
2 BF 88%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
13 °C
10.8°C14.4°C
5 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.1°C
4 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.9°C18.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Μετά τα ψέματα, ήρθαν οι αυτοαναιρέσεις για την φυγή Λαγού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη / Μετά τα ψέματα, ήρθαν οι αυτοαναιρέσεις για την φυγή Λαγού

Λαγός αστυνομία Δίκη Χρυσής Αυγής
(EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)

Η νέα ανακοίνωση του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, με την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα σχετικά με το ότι ο Γιάννης Λαγός έφυγε ανενόχλητος για τις Βρυξέλλες στις 13 Οκτωβρίου, ενώ η αστυνομία απέστειλε σχετικό έγγραφο για απαγόρευση εξόδου μια μέρα μετά, είναι γεμάτη αντιφάσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Στην ανακοίνωσή του αναφορικά με το δημοσίευμά μας «Το έγγραφο που καταρρίπτει τα ψέματα της Αστυνομίας» το υπουργείο ισχυρίζεται αρχικά ότι «η Αστυνομία λειτούργησε προληπτικά και άψογα», ενώ κατηγορεί την «Αυγή» ότι ««στέκεται πεισματικά και τυφλά απέναντι στην πραγματικότητα, αγνοώντας τα γεγονότα».

Κατόπιν το υπουργείο αναφέρει ότι ο καταδικασμένος χρυσαυγίτης Γιάννης Λαγός «απολαμβάνει ασυλίας και το βούλευμα 981/19 του Εφετείου, διευκρινίζει με ποιους όρους μπορεί να ταξιδεύει» συμπληρώνοντας ότι «όσο ισχύει η ασυλία, ούτε να συλληφθεί μπορεί, ούτε να του απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα προς συγκεκριμένους ευρωπαϊκούς προορισμούς».

Συμπεραίνουμε λοιπόν ότι δεν μπορεί να του απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα.

Αμέσως παρακάτω όμως το υπουργείο αναιρεί τον εαυτό του λέγοντας ότι η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών απέστειλε έγγραφο προς τις αεροπορικές εταιρείες, στις 14 Οκτωβρίου με τα 69 ονόματα των καταδικασθέντων στη δίκη της Χ.Α. μία μέρα μετά την φυγή Λαγού στις Βρυξέλλες. Σημειώνεται πως ανάμεσα σε αυτά τα ονόματα ήταν και αυτό του Λαγού.

Αναφέρει, δε, πως η αστυνομία προέβη σε αυτή την ενέργεια «ώστε να αποτραπεί οποιαδήποτε απόπειρα εξόδου από τη χώρα», ενώ «στον κατάλογο ονομάτων περιλαμβάνεται και ο Γ. Λαγός διότι η ασυλία του μπορεί  να αρθεί από το Ευρωκοινοβούλιο, άρα τα σημεία ελέγχου πρέπει να είναι ενημερωμένα εκ των προτέρων για να αποτρέψουν κάθε απόπειρα εξόδου».

Πρόκειται περί κραυγαλέας αυτοαναίρεσης του Υπουργείου, καθώς την μία λέει ότι δεν μπορεί να απαγορευτεί η έξοδος του Λαγού από τη χώρα, επειδή είναι ευρωβουλευτής, και κατόπιν λέει πως μπορεί να απαγορευτεί. Τι ισχύει τελικά από τα δύο;

Μήπως πολύ απλά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη προσπαθεί να καλύψει τις υπηρεσιακές «αρρυθμίες» της αστυνομίας με αλλ' αντ' άλλων ισχυρισμούς; Μήπως απλά, κάποιος υπηρεσιακός παράγοντας συμπεριέλαβε το όνομα του καταδικασμένου ναζί για την εγκληματική οργάνωση στην λίστα και απλά υπήρξε ολιγωρία διαφόρων ειδών που οδήγησε στη φυγή Λαγού στις Βρυξέλλες;

Το Υπουργείο κατέληξε στην ανακοίνωσή του ότι «η Αστυνομία ενήργησε προδραστικά, με ακρίβεια και πληρότητα. Ούτε "ολιγωρία", ούτε "τους ξέφυγε ο Λαγός". Είναι κρίμα για μια ιστορική εφημερίδα να κατασκευάζει  κατηγορίες τόσο εξόφθαλμα ανυπόστατες».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL