Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Σχολεία / «Μάθημα» αγώνα στην Κεραμέως από την εκπαιδευτική κοινότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σχολεία / «Μάθημα» αγώνα στην Κεραμέως από την εκπαιδευτική κοινότητα

ΜΑΘΗΤΙΚΟ
avgi.gr

«Μάθημα» στη Νίκη Κεραμέως η οποία με τιμωρητικό τρόπο επιχείρησε να βάλει τέλος στις σχολικές καταλήψεις έδωσαν χιλιάδες μαθητές στα Προπύλαια.

https://youtu.be/YrTswi4lzj8

 

Ένα μωσαϊκό συνθημάτων, αποτυπωμένα πάνω σε πολύχρωμα πανό στα χέρια μαθητών εκπαιδευτικών αλλά και γονιών πλημμύρησαν τους δρόμους της Αθήνας.

https://youtu.be/vsXM7Sh5o00

«Κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή»

Με κεντρικό σύνθημα «η μάσκα δεν είναι η μόνη προστασία, δώστε λεφτά για την παιδεία», αλλά και με το εμβληματικό «και κάτω από τη μάσκα έχουμε φωνή» οι μαθητές διαδήλωσαν και ζήτησαν προσλήψεις εκπαιδευτικών για τη λειτουργία τμημάτων των 15 ατόμων, καθώς και μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα στα σχολεία.

Οι μαθητές με ένα εύστοχο σύνθημα χτύπησαν καμπανάκι στην «πεισματάρα» υπουργό Παιδείας φωνάζοντας «Κεραμέως άκου τον πόνο της Γιαννάκου και ρώτα τον Αρσένη τι σε περιμένει».

ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ
avgi.gr
ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΑΘΗΝΑ
avgi.gr

Τη στιγμή που η μαζικότατη πορεία των μαθητών έφτασε στο ύψος της Βουλής, άγνωστοι πέταξαν μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις που απάντησαν με χρήση χημικών, το περιστατικό όμως κράτησε πολύ λίγο και η διαδήλωση συνεχίστηκε  κανονικά.

https://youtu.be/7k0WgA-O6NM

Κινητοποιήσεις σε όλη την Ελλάδα

«Σε δεκάδες πόλεις σε όλη την Ελλάδα θα πάρετε την καλύτερη απάντηση! Για να δούμε ποιος θα βάλει το επόμενο γκολ…» αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας.

Τα μαθητικά συλλαλητήρια έρχονται ως απάντηση στα σχέδια της υπουργού Παιδείας, που σε μία επίδειξη δήθεν «πυγμής», ανακοίνωσε ότι θα ισχύει στα υπό κατάληψη σχολεία σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, ενώ η αναπλήρωση των χαμένων ωρών μαθημάτων θα γίνει τις ημέρες σχολικών εορτών, αργιών, Σαββάτων και σχολικών περιπάτων.

Μάλιστα η Νίκη Κεραμέως είπε ότι θα καταγράφονται απουσίες στους απόντες μαθητές από τη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, όπως προβλέπει εγκύκλιος του υπουργείου. «Ο εκπαιδευτικός θα ελέγχει την παρουσία των μαθητών της τάξης του και θα  καταγράφει τους παρόντες και απόντες, που σημαίνει ότι θα καταγράφονται απουσίες στους απόντες».

«Δίκαια τα αιτήματα των μαθητών – Το μέλλον θα νικήσει»

«Χιλιάδες μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς σε όλη τη χώρα συνεχίζουν να διεκδικούν το αυτονόητο. Σχολεία με ασφάλεια. Με τάξεις με λιγότερους μαθητές ανά τμήμα, περισσότερους εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία» σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

«Η κ. Κεραμέως αντί να ακούσει τα δίκαια αιτήματά τους, επιλέγει την καταστολή και τα δακρυγόνα. Καμία πρωτοβουλία για τα σχολεία που κλείνουν λόγω κρουσμάτων ή για τα χιλιάδες κενά που η δική της πολιτική έχει δημιουργήσει. Οι απειλές που εκτοξεύει απλά αναδεικνύουν το δικό της αδιέξοδο.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες είναι το μέλλον αυτής της χώρας. Και το μέλλον θα νικήσει» υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία.

https://youtu.be/r-3QOjG8QG4

«Όλη η εκπαιδευτική κοινότητα βρίσκεται απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης» τόνισε στο Κόκκινο η αναπληρώτρια τομεάρχης παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ Μερόπη Τζούφη επισημαίνοντας τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς στα σχολεία καθώς «20.000 λιγότεροι αναπληρωτές διορίσθηκαν φέτος εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού».

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-1-2020-651949279

 

«Αν η κα. Κεραμεως νομίζει πως με την απειλή να χάσουμε γιορτές και εκδρομές, να κάνουμε μάθημα το σαββατοκύριακο και πάει λέγοντας, θα σταματήσουμε τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε χιλιάδες μαθητές σε όλη τη χώρα είναι βαθιά γελασμένη!» υπογραμμίζει η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας και στέλνει μήνυμα στην ηγεσία του υπουργείου: «Σταματήστε τον πόλεμο στους μαθητές! Ακούστε και κάντε πράξη τα δίκαια αιτήματά μας!»

«Οι καθηγητές δεν θα γίνουμε μισθοφόροι και γενίτσαροι εναντίον των παιδιών»

«Χαστούκι» στις επιλογές και πρακτικές της υπουργού Παιδείας Ν. Κεραμέως ήταν και οι δηλώσεις του στελέχους της «γαλάζιας» ΔΑΚΕ και προέδρου της ΟΛΜΕ Θεόδωρου Τσούχλου στον 105,5 Στο Κόκκινο, καθώς ξεκαθάρισε ότι οι καταληψίες μαθητές δεν είναι υποκινούμενοι και για πρώτη φορά οι καταλήψεις γίνονται με ομογενοποιημένα αιτήματα, παραδέχθηκε ότι το ποσοστό των υπό κατάληψη σχολείων είναι πολύ μεγάλο και επιτέθηκε στην υπουργό για τα περί τηλεεκπαίδευσης εν μέσω κινητοποιήσεων με εργασία Σάββατο. «Οι καθηγητές δεν θα γίνουμε μισθοφόροι και γενίτσαροι εναντίον των παιδιών», όπως διεμήνυσε.
 

https://soundcloud.com/user-899349255/105-5-1-2020-338044679#t=0:00

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL